Quantcast

Izraelis aikštę prie naujosios JAV ambasados Jeruzalėje pavadins D. Trumpo vardu

  • Teksto dydis:

Jeruzalės meras Niras Barkatas pareiškė ketinąs šalia būsimos naujosios JAV ambasados esančią aikštę pervadinti Amerikos prezidento Donaldo Trumpo, kurio iniciatyva atstovybė Izraelyje perkeliama į šį miestą iš Tel Avivo, vardu, antradienį pranešė dienraštis „The Jerusalem Post“.

„Šiuo būdu Jeruzalė atsilygina meile JAV prezidentui ir žmonėms, palaikantiems Izraelio valstybę“, – sakė N. Barkatas.

Planuojama pervadinti aikštę Davido Flusserio (Davido Fliuserio) ir Kfar Eciono gatvių sankirtoje. Šį sprendimą prieš metus sankcionavo už gatvių ir kitų objektų pavadinimus atsakingas Jeruzalės komitetas; oficialus naujasis pavadinimas bus „Jungtinių Valstijų aikštė prezidento Donaldo Trumpo garbei“, rašo „The Jerusalem Post“.

"Prezidentas Trumpas nusprendė pripažinti Jeruzalę žydų tautos sostine, palaikyti istorinę tiesą ir teisingai pasielgti", - pabrėžė meras.

Ankstesnę dieną Jeruzalės gatvėse atsirado pirmųjų informacinių lentelių, nurodančių naujosios ambasados buvimo vietą hebrajų, arabų ir anglų kalbomis.

JAV ambasada atsidarys Arnono rajone, kur šiuo metu yra Amerikos generalinis konsulatas.

2017 metų gruodį D. Trumpas paskelbė, kad Jungtinės Valstijos pripažįsta Jeruzalę Izraelio sostine ir į šį miestą perkels savo ambasadą iš Tel Avivo. Šis žingsnis sukėlė didelį pasipiktinimą arabų pasaulyje – ypač palestiniečių, kurie laiko Rytų Jeruzalę savo būsimos valstybės sostine.

Planuojama, kad naujosios ambasados atidarymo ceremonija įvyks ateinantį pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių