Quantcast

Izraelio teismas vėl atidėjo kaimo Vakarų Krante nugriovimą

Izraelio Aukščiausiasis Teismas antradienį patvirtino, kad vėl atidėjo prieštaringai vertinamo beduinų kaimo okupuotame Vakarų Krante nugriovimą.

Chan Ahmaro kaimas, išsidėstęs prie strategiškai svarbaus greitkelio į rytus nuo Jeruzalės, 2018 metais buvo numatytas nugriauti po to, kai buvo nuspręsta, kad jis buvo pastatytas be Izraelio leidimų.

Dešiniojo sparno Izraelio grupė „Regavim“ padavė vyriausybę į teismą, kad priverstų pareigūnus nugriauti kaimą, kurio 200 gyventojų sulaukė tarptautinio palaikymo.

Gruodį pradėjusi veikti ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) administracija paprašė duoti daugiau laiko sprendimui dėl Chan Achmaro kaimo likimo priimti, sakydama teismui, kad jai reikia pratęsti terminą prieš pateikiant kaimo nugriovimo planą.

Aukščiausiasis Teismas antradienį leido atidėti bylos nagrinėjimą iki gegužės 1 dienos, tačiau išreiškė apgailestavimą, kad vyriausybę „tenkina dabartinė padėtis... kas kelis mėnesius atidėti savo atsaką“.

Ankstesnės administracijos sprendimą dėl Chan Ahmaro atidėjo aštuonis kartus.

Nugriovimo priešininkai mano, kad Chan Achmaro sulyginimas su žeme sudarytų sąlygas plėstis Izraelio nausėdijoms šioje teritorijoje ir taip būtų sukurta užtvara tarp aneksuotos Rytų Jeruzalės ir likusios Vakarų Kranto dalies.

Izraelis patiria tarptautinį spaudimą, kad negriautų kaimo, o paskutinį kartą Europos diplomatai aplankė vietos bendruomenę sausio 30 dieną.

Chan Achmaras yra Vakarų Kranto C zonoje, kurią visiškai kontroliuoja Izraelis ir kurioje palestiniečiams beveik neįmanoma gauti statybos leidimų.

Izraelis Vakarų Krantą okupavo per 1967 metų Šešių dienų karą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių