Quantcast

Izraelio premjeras B. Netanyahu skelbia laimėjęs parlamento rinkimus

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) paskelbė laimėjęs antradienį vykusius parlamento rinkimus – jau ketvirtus per mažiau kaip dvejus metus, bet itin kontroversiškai vertinamam lyderiui gali būti vėl sunku sutelkti valdančiąją daugumą.

B. Netanyahu, ilgiausiai Izraelio premjero poste dirbantis politikas, vylėsi, kad nauji rinkimai pagaliau leis jam suvienyti dešinįjį sparną po trijų balsavimų nuo 2019 metų, neatnešusių aiškių nugalėtojų.

Per rinkimų kampaniją jis pabrėžė savo vyriausybės vaidmenį organizuojant sėkmingiausią pasaulyje skiepijimo nuo koronaviruso kampaniją, per kurią jau yra paskiepyta apie pusė iš maždaug 9 mln. šalies gyventojų.

Trijų pagrindinių Izraelio transliuotojų organizuotos balsavusių rinkėjų apklausos prognozuoja, kad B. Netanyahu dešinioji partija „Likud“ užsitikrino daugiausiai mandatų 120 vietų turinčiame Knesete.

Jeigu šios prognozės bus patvirtintos vėliau šią savaitę laukiamų galutinių balsų skaičiavimo rezultatų, „Likud“ gali gauti 30 arba 31 vietą.

Kartu su griežtosios linijos ir religinėmis „Likud“ sąjungininkėmis B. Netanyahu stovykla galėto kontroliuoti daugiau kaip 50 vietų.

Tačiau jo vienintelis kelias į veikiančią dešiniojo sparno koaliciją atrodo priklausantis nuo B. Netanyahu buvusio protežė Naftali Bennetto (Naftaliu Benetu), su kuriuo jo santykiai dabar yra pašliję ir kuris neatmetė galimybės prisijungti prie dabartinio premjero priešininkų bloko.

B. Netanyahu antradienio rinkimų prognozuojamus rezultatus vadino „milžiniška pergale dešiniesiems“ ir „Likud“.

„Ištiesiu ranką visiems išrinktiems pareigūnams, besilaikančiais tų pačių principų, kaip ir mes. Neišskirsiu nė vieno“, – savo šalininkams sakė premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sankcijas Izraeliui !!

Dezute

Dezute portretas
Vis dar laisveje?

Cha

Cha  portretas
Rinkimai suklastoti !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių