Quantcast

Izraelio ekspertai rekomenduoja skiepyti suaugusiuosius ketvirta COVID-19 vakcinos doze

Ekspertų komisija antradienį rekomendavo Izraelio vyriausybei pradėti vyresnių nei 18 metų amžiaus gyventojų skiepijimą ketvirta vakcinos nuo pandeminio koronaviruso doze.     

Rekomendacija grindžiama tyrimų duomenimis, rodančiais, kad ketvirta dozė sumažina riziką užsikrėsti koronavirusu ir susirgti sunkios formos COVID-19.

Patariamasis komitetas nurodė, jog tyrimai rodo, kad palyginti su trimis dozėmis, po ketvirto skiepo apsauga nuo sunkios ligos padidėja nuo trijų iki penkių kartų, o apsauga nuo užsikrėtimo tampa dvigubai veiksmingesnė.  

Šiai rekomendacijai turi pritarti Sveikatos apsaugos ministerijos generalinis direktorius.

Izraelis jau siūlo skiepytis antra sustiprinančiąja doze vyresniems nei 60 metų amžiaus gyventojams, taip pat didesnės rizikos grupei priklausantiems asmenims, šaliai grumiantis su nauja susirgimų banga, paskatinta itin užkrečiamos koronaviruso omikron atmainos atsiradimo. 

Trečia, sustiprinančiąja, vakcinos nuo COVID-19 doze Izraelio gyventojai buvo pradėti skiepyti pernai vasarą.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys rodo, kad šiuo metu šalyje yra maždaug 580 tūkst. COVID-19 pacientų, iš kurių tik 845 laikomi sunkiais ligoniais.

Beveik pusė Izraelio gyventojų jau yra gavę tris skiepus nuo COVID-19, daugiau kaip 600 tūkst. paskiepyti ketvirta doze.   

Nuo pandemijos pradžios šalyje užregistruoti 8 487 mirties nuo COVID-19 atvejai.

Izraelis vienas pirmųjų pradėjo skiepyti savo gyventojus nuo koronaviruso, sveikatos priežiūros tarnyboms 2020 metų gale patvirtinus bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną. Šalis surinko išsamių duomenų, kuriais kitos valstybės remiasi formuodamos savo kovos su pandemija strategijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ghh

Ghh portretas
Nieks nežino, kokiu vandenėliu tie žydukai skiepijasi. O ir iš viso, ar skiepijasi. Kaip visada dūrina pasaulį.

Itarus

Itarus portretas
Ar ne jie ir bus israde ta virusa?

Morgana

Morgana  portretas
Kažkoks apsėdinas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių