Quantcast

Izraeliečiui už palestiniečių šeimos nužudymą – 3 įkalinimo iki gyvos galvos bausmės

Izraelio teismas pirmadienį skyrė tris laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmes vienam žydų nausėdijų gyventojui, sukėlusiam gaisrą ir nužudžiusiam palestiniečių šeimą – pusantrų metų vaiką ir jo tėvus  – Izraelio okupuotame Vakarų Krante.

Lodo teismas bausmę Amiramui Ben-Ulieliui skyrė po to, kai gegužę jis buvo pripažintas kaltu dėl 2015 metais įvykdyto nusikaltimo.

Jis taip pat pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo nužudyti ir padegimo, taip pat sąmokslo įvykdyti nusikaltimą iš neapykantos.

A. Ben-Ulielis įmetė padegamąją bombą pro Dawabshų (Davabšų) šeimos namų langą Dumos gyvenvietėje, kai šeima miegojo.

Per šį išpuolį taip pat sunkiai apdegė Ahmedas Dawabsha (Ahmdedas Davabša), kuriam tuo metu buvo ketveri metai. Vaikas neteko savo 1,5 metų brolio Ali, motinos Riham ir tėvo Saedo.

Šis nusikaltimas privertė susirūpinti dėl žydų ekstremizmo ir išprovokavo kaltinimus, kad Izraelio valstybė per mažai daro, kad užkirstų kelią tokiam smurtui.

2019 metų gegužę kaltės prisipažinimą teisme padarė dar vienas išpuolyje dalyvavęs ir susitarimą su prokurorais sudaręs izraelietis, prisipažinęs, kad sąmokslą įvykdyti nusikaltimų paskatino rasiniai motyvai.

Jaunuolis prisipažino, kad prieš išpuolį kurį laiką stebėjo Dumos gyvenvietę drauge su A. Ben-Ulieliu, tačiau pats padegime nedalyvavo.

To vyro pavardė neskelbiama, nes nusikaltimo metu jam buvo 17 metų ir jis buvo teisiamas kaip nepilnametis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kavenskis

Kavenskis portretas
Teko matyt programa apie Izraelio karius , tai vienas karys tvirtino kad jei kas nors baustu tai visa Izraelio sauktine kariuomene butu galima susodinti i kalejima uz nusikaltimus zmonijai....nes kiekvienas yra kazka pridirbes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių