Quantcast

Įtariamas prekybos narkotikais tinklo vadovas paspruko nuo pareigūnų Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Įtariamas prekybos narkotikais tinklo vadovas, turintis Izraelio ir JAV pilietybes, paspruko nuo ukrainiečių pareigūnų, turėjusių perduoti jį žydų valstybei, penktadienį pranešė izraeliečių policija.

„Ukrainos policija mus praėjusį vakarą informavo, kad vykstant ekstradicijos procedūrai Amosas Dovas Silveris pabėgo nuo ukrainiečių [pareigūnų] palydos“, – sakoma Izraelio policijos pranešime.

A. D. Silveris buvo sulaikytas kovą. Jis kaltinamas pasinaudodamas šifruoto susirašinėjimo programėle „Telegram“ vadovavęs prekybos narkotikais tinklui, turėjusiam ryšių Jungtinėse Valstijose, Ukrainoje, Izraelyje ir Vokietijoje.

Izraelio policija tada sakė, kad jo įkurtas internetinis tinklas „Telegrass“ uždirbo „šimtus milijonų“ šekelių (dešimtis milijonų eurų).

Penktadienį Izraelio policija pranešė, kad Ukrainos Aukščiausiasis Teismas išvakarėse atmetė A. D. Silverio skundą dėl ekstradicijos.

Kijevo prokuratūra informavo, kad įtariamasis ketvirtadienį buvo miesto Boryspilio oro uoste iš kur turėjo būti išskraidintas į Izraelį, tačiau vyriškis pabėgo nuo jį prižiūrėjusių Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) pareigūnų ir „dingo“.

Dėl šio incidento pradėtas baudžiamasis tyrimas, nurodė Ukrainos sostinės prokuratūra.

Izraelyje medicininės kanapės yra legalizuotos, tačiau marihuanos auginimas ir pardavinėjimas rekreaciniams tikslams tebėra baudžiamasis nusižengimas.

2017 metais Viešojo saugumo ministerija iš dalies dekriminalizavo marihuanos vartojimą rekreaciniais tikslais: pirmą kartą nusižengusiems šalyje vietoj baudžiamosios atsakomybės skiriamos baudos arba gydymas.

Izraelio policijos teigimu, A. D. Silveris ir jo įtariami bendrininkai prekiavo ne vien marihuana, bet ir ekstaziu, LSD, kokainu ir kitais narkotikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na va

Na va portretas
Na va ir vel zydas jie visur kaip skeriai

hara

hara portretas
Ir vel sitie...

...

... portretas
Dar vienam Lietuva prieglobstį suteiks?.. :s
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių