Quantcast

Italijos URM iškvietė Rusijos ambasadorių dėl kaltinimų šalies žiniasklaidai „amoralumu“

Italijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį iškvietė Rusijos ambasadorių, kad pareikštų protestą dėl besikartojančių kaltinimų Italijos žiniasklaidai ir institucijų atstovams.

Per susitikimą ministerijos generalinis sekretorius Ettore Francesco Sequi atmetė Rusijos kaltinimus, kad kai kurie Italijos valstybės ir žiniasklaidos atstovai elgiasi amoraliai.

E. F. Sequi taip pat paneigė, kad Italijos žiniasklaida dalyvauja „antirusiškoje kampanijoje“, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Rusijos ambasada socialiniame tinkle „Facebook“ atsakė, kad ambasadorius Sergejus Razovas atkreipė dėmesį į, jo nuomone, nepriimtinas aukšto rango Italijos pareigūnų pastabas. Italijos žiniasklaidoje vyraujančią „propagandinę liniją“ galima apibūdinti tik kaip „priešišką“, sakoma pranešime.

Šeštadienį ambasada „Facebook“ citavo Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešimą, kuriame kalbama apie „atvirai antirusišką kampaniją“ Italijos žiniasklaidoje. Jame teigiama, kad naudojama informacija išimtinai iš Vakarų ir Ukrainos šaltinių ir kad tai turi įtakos italų požiūriui į Italijoje gyvenančius rusus.

Susitikime su S. Razovu E. F. Sequi taip pat pasmerkė tai, ką pavadino „nepateisinama Rusijos Federacijos agresija Ukrainoje“. Jis taip pat paragino susitarti dėl grūdų eksporto iš Ukrainos, kad būtų išvengta rimtų pasekmių pasauliniam apsirūpinimui maistu.


Šiame straipsnyje: Sergejus RazovasRusijaItalijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių