Quantcast

Italijos prezidentas premjeru patvirtino teisininką G. Conte

  • Teksto dydis:

Italijos prezidentas trečiadienį šalies premjeru patvirtino menkai žinomą teisininką Giuseppe Conte (Džiuzepę Kontę).

„Respublikos prezidentas Sergio Mattarella (Serdžas Matarela) šią popietę susitiko su profesoriumi Giuseppe Conte, kuriam suteikė įgaliojimus formuoti vyriausybę“, – sakė Italijos prezidentūros generalinis sekretorius Ugo Zampetti (Ugas Campetis).

54 metų Florencijos universiteto teisės profesoriaus G. Conte kandidatūra S. Mattarellai buvo pasiūlyta pirmadienį per prezidentūroje įvykusias derybas su isteblišmentui oponuojančio Penkių žvaigždučių judėjimo (M5S) lyderiu Luigi Di Maio (Luidžiu Di Maju) ir kraštutinės dešinės partijos „Šiaurės lyga“ (Lega Nord) pirmininku Matteo Salvini (Matėju Salviniu).

1964 metais nedideliame Volturara Apulos kaimelyje pietiniame Apulijos regione gimęs G. Conte padarė įspūdingą teisininko karjerą bei specializuojasi privatinės teisės srityje. Jo gyvenimo aprašyme rašoma, kad G. Conte yra skaitęs paskaitas keliose geriausiose pasaulio aukštosiose mokyklose, įskaitant Kembridžo ir Sorbonos universitetus.

Tačiau kandidatas neturi didelės politinės patirties. Jis laikomas kompromisiniu kandidatu, nes nėra tiesioginis „Šiaurės lygos“ ar M5S atstovas.

Anksčiau šios partijos paskelbė savo koalicijos susitarimo tekstą. Dokumentas sudarytas iš 29 punktų, kuriuose aptariami tarptautinių santykių, socialinės ir ekonominės, kultūros, darbo ir migrantų politikos klausimai. Jame taip pat užsimenama apie būtinybę atšaukti Rusijai taikomas sankcijas, išsaugant JAV ir Italijos partnerystę.

Italijos politikams ilgiau nei du mėnesius nepavyko suformuoti vyriausybės. Po tradiciškai nesėkme pasibaigusių eilinių konsultacijų, prezidentas pasiūlė suformuoti „neutralią“ vyriausybę, kuri dirbtų iki pirmalaikių rinkimų. Abi partijos pasisakė prieš tokį pasiūlymą.

Parlamento rinkimai Italijoje vyko kovo 4 dieną. Juose nedidele persvara nugalėjo centro dešinės koalicija, kuriai priklauso ir Šiaurės lyga. Antrą vietą užėmė M5S, o treti liko centro kairieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Italijos partijos, laimėjusios rinkimus su populizmo ir nacionalizmo lozungais, sudaro naują vyriausybę. Prezidento Trumpo rinkimų architektas Stephenas K. Bannonas, kuris sako, kad palaiko glaudžius ryšius su tų partijų lyderiais, taip pat pasveikino "istorinį" jų pergalės faktą."Pirmoji antikorupcinė vyriausybė Europoje", - sakė jis interviu, tikėdamasis, kad ateis daugiau. "Pirmoji vyriausybė pastatyta ant populizmo ir nacionalizmo, kaip jos pagrindo".Trečiadienio vakarą naujasis Italijos premjeras ponas Conte sakė, kad nori atstovauti šiai vyriausybei namuose ir užsienyje. "Aš siūlau save kaip Italijos žmonių gynybos advokatą", - sakė jis. Lietuva pritrenkta Grybauskaitės begėdiškomis intrigomis su Mockumi, bet kur mūsų populizmas (prieš Mockų-Numavičių-Grybauskaitę, prieš korumpuotą elitą) ir nacionalizmas (už Lietuvą)? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių