Quantcast

Italijos premjeras: dėl COVID-19 protrūkio Anglijoje rengti EURO 2020 finalą nederėtų

Italijos premjeras Mario Draghi (Marijus Dragis) pirmadienį pareiškė manąs, kad Europos futbolo čempionato („Euro 2020“) finalo rungtynių nederėtų rengti Vemblio stadione, Anglijoje kilus mutavusios pandeminio koronaviruso atmainos protrūkiui.

„Palaikau pastangas užtikrinti, kad finalas nevyktų šalyje, kur infekcijos rizika, be abejo, labai didelė“, – Italijos vyriausybės vadovas sakė Berlyne žurnalistams per bendrą spaudos konferenciją su Vokietijos kanclere Angela Merke.

M. Draghi, kurio šalies rinktinei šiame čempionate iki šiol įspūdingai sekėsi, tapo dar vienu lyderiu, išsakiusiu abejones dėl finalo Vemblyje.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) penktadienį savo ruoštu sakė, kad jo prioritetas – užtikrinti, kad „šalis  išliktų saugi nuo COVID“. Šis komentaras nuskambėjo, kai vienas šaltinis naujienų agentūrai AFP patvirtino, jog Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) neatmeta galimybės perkelti čempionato pusfinalio ir finalo rungtynes iš Vemblio į Budapeštą.

Britanijoje pastaruoju metu sparčiai plito itin užkrečiamo varianto „Delta“ koronavirusas, pirmąkart aptiktas Indijoje. Dėl šio protrūkio vyriausybė buvo priversta atidėti sprendimą atlaisvinti suvaržymus.

A. Merkel ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) praeitą savaitę irgi išsakė susirūpinimą dėl planų leisti daugybei aistruolių stebėti „Euro 2020“ rungtynes stadionuose. Vokietijos kanclerė pažymėjo, kad organizuojant „didelius renginius“ vis dar „būtina laikytis atsargumo“.

E. Macronas pabrėžė, kad „turėsime stebėti padėtį“ komandų ir sirgalių labui, ypač atsižvelgiant į spartų „Delta“ plitimą Jungtinėje Karalystėje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių