Quantcast

Italijos premjeras antram skiepui nuo COVID-19 pasirinko kitą preparatą

Italijos vyriausybės vadovas Mario Draghi (Marijus Dragis) antram skiepui nuo pandeminio koronaviruo pasirinko kitą preparatą, antradienį pranešė jo atstovas spaudai.

73 metų premjeras anksčiau buvo skiepytas bendrovės „AstraZeneca“ vakcina, tačiau antram skiepui pasirinko „Pfizer-BioNTech“ preparatą.

M. Draghi vyriausybė anksčiau šį mėnesį pakeitė rekomendacijas dėl vakcinų ir neberekomenduoja „AstraZeneca“ vakcina nuo pandeminio koronaviruso skiepytis jaunesniems nei 60 metų amžiaus žmonėms. 

Kai kurios šalys šio preparato naudojimą apribojo arba jo apskritai atsisakė dėl kraujo krešumo sutrikimų grėsmės, nors ekspertai tebesilaiko nuomonės, kad vakcinos nauda atsveria riziką.

Italijos vyriausybės paskelbta rekomendacija jau pasiskiepijusiems „AstraZeneca“ vakcina žmonėms antram skiepui rinktis kitą preparatą šalyje išprovokavo aršias diskusijas, ar saugu keisti vakciną. 

Praėjusią savaitę M. Draghi pareiškė, kad nors yra vyresnis nei 60 metų, antram skiepui rinksis kitą preparatą, nes pirma vakcinos dozė sukėlė silpną imuninį atsaką. 

Antradienį Vokietijos kanclerė Angela Merkel taip pat gavo antrą COVID-19 vakcinos dozę – jai buvo sušvirkšta bendrovės „Moderna“ preparato, nors vyriausybės vadovė anksčiau buvo skiepyta „AstraZeneca“ vakcina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
mums visai neidomu kokius vitaminus siam statytiniui suleido svarbu sis is savu savas?;;;...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių