Quantcast

Italijoje nuo pirmadienio neliks komendanto valandos

Paskutinis Italijos regionas nuo pirmadienio atšauks komendanto valandą, paskelbė sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza.

Mažytis prancūzakalbis šalies šiaurės vakaruose esantis Aostos slėnio regionas nuo birželio 28 d. pagal COVID-19 plitimą bus laikomas „baltuoju“, sakoma penktadienį paskelbtame R. Speranzos pranešime.

Nuo tos pačios dienos visuose „baltuosiuose“ regionuose ar jau visoje šalyje nebebus privaloma lauke dėvėti kaukių, anksčiau šią savaitę skelbė vyriausybė.

Pakeitus Aostos slėnio klasifikavimą pagal infekcijos plitimą, regione bus galima atšaukti vidurnaktį prasidedančią ir iki 5 val. ryto galiojančią komendanto valandą.

„Vadovaujantis mano ką tik pasirašytu dekretu, nuo pirmadienio visa Italija bus žymima baltai. Nors tai yra vilčių teikiantis rezultatas, turime neprarasti budrumo“, – feisbuke rašė R. Speranza.

Italija laikoma viena smarkiausiai pandemijos paveiktų pasaulio šalių, joje nuo protrūkio pradžios patvirtinta daugiau kaip 4,25 mln. infekcijos atvejų ir 127 418 mirčių, įskaitant 56, patvirtintas per pastarąsias 24 valandas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
idomu ar si /valanda/ liete vatykano teritorija ir ar ka rdinolai su popiezium buvo kauketi/?.... pa rasykit bet kazin ar kas zino?;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių