Quantcast

Italija sveikina svarbų „mažos COVID-19 rizikos“ etapą

Visa Italija pirmadienį tapo „mažos COVID-19 rizikos“ zona, kurioje nebereikalaujama dėvėti kaukių, ir tai žymi svarbų etapą pirmai pandemijos užkluptai Europos šaliai.

Pirmadienį įsigaliojusiame Sveikatos apsaugos ministerijos įsake pirmą kartą visi 20 Italijos regionų priskiriami „baltai“ mažos rizikos zonai. Tai reiškia, kad lauke nebeprivaloma dėvėti kaukių, o tai savo ruožtu yra puikios naujienos šaliai, kur tęsiasi karščio banga ir šią savaitę kai kuriuose pietiniuose regionuose prognozuojama aukštesnė nei 40 Celsijaus laipsnių temperatūra.

Italiją pandemija užklupo 2020 metų vasarį. Vienu metu šalis simbolizavo koronaviruso krizę Vakaruose; visas pasaulis matė kariuomenės sunkvežimių, vežančių karstus iš perpildyto morgo šiauriniame Bergamo mieste, nuotraukas. Tačiau pastarosiomis savaitėmis naujų COVID-19 ir mirties nuo šios ligos atvejų skaičiai Italijoje smarkiai sumažėjo.

Vyriausybės duomenimis, iki sekmadienio šalyje paskiepyta trečdalis vyresnių nei 12 metų gyventojų: 17 572 505 žmonės.

Turistai iš Europos Sąjungos, Didžiosios Britanijos, Jungtinių Valstijų, Kanados ir Japonijos, kuriems ilgą laiką neleista atvykti į šalį, dabar sugrįžta, vyriausybei atšaukus reikalavimą karantinuotis pasiskiepijusiems ar neigiamą COVID-19 testo atsakymą turintiems keliautojams.

Vis dėlto sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza (Robertas Speranca) paragino italus neprarasti budrumo.

„Rezultatai padrąsinantys, bet atsargumo ir apdairumo vis tiek reikia, ypač dėl naujų [koronaviruso] atmainų. Kova dar nelaimėta“, – šeštadienį pasirašęs įsaką nurodė R. Speranza.

Po ilgo, lapkritį prasidėjusio visuotinio ar dalinio karantino periodo dėl antros pandemijos bangos, suvaržymai visoje Italijoje buvo sušvelninti praėjusio mėnesio pabaigoje. Visa šalis buvo paskelbta „geltona zona“, ir tai reiškė didesnę laisvę, nors liko galioti naktinė komendanto valanda, privertusi trumpinti restoranų darbo laiką.

Vyriausybei birželį palaipsniui atšaukiant suvaržymus, vienintelė išimtis iki pirmadienio buvo mažytis Aostos slėnis šalies šiaurės vakariniame pakraštyje.

Italijoje nuo pandemijos pradžios dėl COVID-19 komplikacijų mirė per 127 tūkst. žmonių. Užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejų šalyje nustatyta per 4 milijonus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių