Quantcast

Italija skyrė „Google“ 100 mln. eurų baudą už piktnaudžiavimą rinkos padėtimi

Italijos konkurencijos tarnyba pranešė skyrusi „Google“ daugiau kaip 100 mln. eurų baudą, nes ši piktnaudžiavo savo rinkos pozicija, kad išstumtų konkuruojančią programėlę, kurioje siūlomos elektromobilių įkrovimo paslaugos.

Tarnyba nurodė, kad „Google“, kurios „Android“ operacinė sistema ir „Google Play“ programėlių parduotuvė dominuoja Italijos rinkoje, piktnaudžiavo savo rinkos pozicija, nes blokavo „Enel X“ programėlę, skirtą elektra varomų automobilių savininkams.

Reguliuotoja pridūrė, kad pareikalavo „Google“ įtraukti „Enel X“ programėlę į savo mobiliąją, automobiliams skirtą „Android Auto“ sistemą, per kurią galima prijungti „Android“ išmaniuosius telefonus prie automobilių.

„Google“ skirta daugiau kaip 102 mln. eurų bauda yra už 102 Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo straipsnio, kuris reglamentuoja monopolijas ir su konkurencijos ribojimu susijusius klausimus, pažeidimą.

Italija nustatė, kad „Google“ neleido „Enel X Italia“ sukurti su „Android Auto“ suderinamos savo „Juice Pass“ programėlės versijos. „Juice Pass“ programėlėje siūlomos elektromobilių įkrovimo paslaugos, kaip artimiausios įkrovimo stotelės aptikimas ir vietos joje rezervavimas.

„Blokuodama „Enel X Italia“ sąveiką su „Android Auto“, „Google“ nesąžiningai apribojo vartotojų galimybes vairuojant pasinaudoti „Enel X Italia“ programėle ir įkrauti savo elektra varomą transporto priemonę“, – nurodė Konkurencijos tarnyba.

„Google“ teikė pirmenybę savo pačios „Google Maps“ programėlei“, – pridūrė tarnyba.

„Enel X Italia“ programėlės blokavimas „Android Auto“ (sistemoje) tęsėsi daugiau kaip dvejus metus ir, jei tai tęstųsi toliau, gali būti visam laikui pakenkta „Enel X Italia“ galimybėms suburti tvirtą vartotojų ratą tokiu metu, kai reikšmingai auga elektra varomų transporto priemonių pardavimai“, – teigė tarnyba.

Dėl to tarnyba teigė nurodžiusi „Google“ suteikti „Enel X Italia“ ir kitiems programėlių kūrėjams prieigą prie programavimo įrankių, suderinamų su „Android Auto“ sistema, ir pridūrė stebėsianti savo nutarimo vykdymą naudodamasi nepriklausomo eksperto paslaugomis, su kuriuo „Google“ bus įpareigota bendradarbiauti.


Šiame straipsnyje: googlebauda„Enel X“

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių