Quantcast

Italija planuoja išdalyti daugiau kaip 100 pilių

  • Teksto dydis:

Italijos vyriausybė ketina nemokamai perduoti vystytojams 103 istorinius pastatus, įskaitant viduramžių pilis, ūkinius pastatus ir vienuolynus, kad naujieji savininkai juos paverstų turistų traukos objektais, praneša CNBC.

Minėti pastatai patenka į aštuonis tradicinius turistinius maršrutus centrinėje šalies dalyje, taip pat Sicilijos ir Sardinijos salose.

„Šiuo projektu siekiama paremti lėtai augantį turizmo sektorių ir jį skatinti, – pareiškė valstybinės nekilnojamojo turto agentūros atstovas Roberto Reggis (Robertas Redžis). – Jo tikslas – nenaudojamus privačius ir viešuosius pastatus paversti vietomis, kurios trauktų pėsčiomis keliaujančius turistus, dviratininkus ir maldininkus.“

Norintieji perimti šią nuosavybę devyneriems metams (šis laikotarpis gali būti pratęstas dar devyneriais metais) turi iki birželio 26 dienos pateikti agentūrai paraišką, kurioje turi nurodyti, kaip jų pasirinktas pastatas bus paverstas turistų traukos objektu.

Pažymima, kad pirmenybė bus teikiama pareiškėjams iki 40 metų amžiaus.

Jeigu projektas bus sėkmingas, vyriausybė per kitus dvejus metus norintiesiems „padovanos“ dar 200 pastatų.

Kiek anksčiau šį mėnesį Ligūrijos regione esančio Bormido kaimelio valdžia pareiškė, kad kiekvienam, kuris sutiks persikelti į šią atokią kalnuotą vietovę, išmokės apie 2 tūkst. eurų ir suteiks galimybę nuomotis būstą už 50 eurų per mėnesį. Pasiūlymas sulaukė didžiulio atgarsio socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje ir į jį atsiliepė daugiau kaip 17 tūkst. žmonių, taigi kaimo merijai teko jį atšaukti.


Šiame straipsnyje: ItalijapilysPaveldas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių