Quantcast

Italija atveria savo sienas ES piliečiams

Po trijų mėnesių griežtų ribojimų Italija vėl atveria savo sienas atostogautojams. Nuo trečiadienio į šalį laisvai galės atvykti žmonės iš kitų 26 ES šalių, taip pat Didžiosios Britanijos, Norvegijos ir Šveicarijos. Jiems nereikės dviem savaitėms izoliuotis. Be to, patys italai vėl galės laisvai judėti po savo šalį.

Išvykimas iš savo regiono Italijoje ilgą laiką buvo smarkiai ribojamas. Iki šiol, pavyzdžiui, žmonės iš Romos tik išimtinais atvejais galėjo vykti į Toskaną. Jie turėjo raštiškai nurodyti svarbias to priežastis. Per koronakrizę į šalį tik tam tikrais atvejais galėjo atvykti ir užsieniečiai, pavyzdžiui, darbo reikalais.

Naujų ribojimų švelninimo nekantriai laukė daugelis iš 60 mln. šalies piliečių. Jie vėl galės lankyti toliau gyvenančius draugus ir artimuosius. Kai kurie politikai ir ekspertai reiškia būgštavimus, kad dėl to gali padaugėti infekcijų.

Italijoje regionai labai skirtingai paveikti pandemijos. Lombardijoje, kur virusas siautėjo labiausiai, antradienį sergančiųjų buvo per 20 000, Umbrijoje – tik 31, Bazilikatoje – 24, Aostos slėnyje – 13.

Italijai koronaviruso pandemija smogė visa jėga. Nuo vasario čia mirė 33 530 žmonių. Kovo 10-ąją vyriausybė paskelbė griežtus judėjimo ir kelionių ribojimus. Šios priemonės buvo atlaisvinamos keliais žingsniais.

Sienų atvėrimas Europos turistams ir judėjimo laisvė šalies viduje yra tolesni žingsniai grįžtant į normalų gyvenimą. Tačiau mokyklos šalyje dar liks uždarytos iki rugsėjo. Be to, reikia laikytis distancijos ir higienos taisyklių. Kaukių dėvėjimą regionai reguliuoja skirtingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių