Quantcast

Įtakingas demokratas: D. Trumpo pokalbis su Ukrainos lyderiu primena mafijos šantažą

Vienas įtakingas JAV demokratas trečiadienį pareiškė, kad prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pokalbis telefonu, per kurį šis prašė Ukrainos lyderio atlikti tyrimą dėl jo politinio varžovo Joe Bideno (Džo Baideno), primena, kaip korumpuotas mafijos bosas spaudžia savo auką.

Baltųjų rūmų paviešintas pokalbio nuorašas „atspindi klasikinį užsienio lyderio šantažavimą mafijos stiliumi“, teigia Adamas Schiffas (Adamas Šifas), vadovaujantis vienam iš Atstovų Rūmų komitetų, vykdančių apkaltos tyrimą dėl D. Trumpo veiksmų.

Liepos 25-osios pokalbio stenograma parodė, kad D. Trumpas ragino Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį ištirti J. Bideno ir jo sūnaus veiklą. Jis prašė „paslaugos“, bet neužsiminė, kad suteiks, ko siekė ukrainiečių lyderis – karinę paramą, kurią JAV vadovas įšaldė keliomis dienomis anksčiau.

„Taip kalba mafijos bosas: „Ką jūs mums padarėte? Mes padarėme dėl jūsų labai daug, bet nesulaukėme daug abipusiškumo. Noriu paprašyti jūsų paslaugos“, – kalbėjo A. Schiffas.

„O kokia ta paslauga? Žinoma, paslauga yra ištirti jo politinį varžovą, ištirti Bidenus, – sakė demokratas. – Ukraina žinojo, ką jai reikia padaryti, kad gautų karinės paramos.“

Pasak A. Schiffo, dokumente pateikiamas pokalbis „yra daug labiau smerktinas, nei aš ar daugelis kitų galėjo įsivaizduoti“.

Jo teigimu, pokalbio stenograma, paskelbta kitą dieną po to, kai demokratai pradėjo apkaltos tyrimą prezidento atžvilgiu, rodo, kad D. Trumpas siekė užsienio pagalbos savo kampanijai prieš 2020-ųjų rinkimus, o tai gali būti neteisėta.

Jei D. Trumpas „piktnaudžiautų savo įgaliojimais siekdamas kitos šalies pagalbos savo kampanijai, tai būtų esminis jo priesaikos pažeidimas“, tvirtino demokratas.

„Jungtinių Valstijų prezidentas pažeidė savo priesaiką ir paaukojo mūsų nacionalinį saugumą tai darydamas“, – pareiškė A. Schiffas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Kokį dar šantažą? Baidenas Ukrainoje tvarkėsi kaip savo kieme, jo sūnus gaudavo atlyginimą 50000 dolerių į mėnesį tik už postą, kuriame jo niekas nė karto nėra matęs , jkas tai jeigu ne korupcija? Ir ką, - JAV prezidentas neturi teisės to ištirti?

Anonimas

Anonimas portretas
Pamatei demokrata -- UZMUSK

KODĖL TAIP TIK DABAR PRABILO?

KODĖL TAIP TIK DABAR PRABILO? portretas
GRYNAI JANKIŲ STILIUS NUO SENŲ SENOVĖS.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių