Quantcast

Įspūdingasis Prancūzijos Mon Sen Mišelio vienuolynas švenčia 1000-ąjį gimtadienį

Prancūzų pamėgtas Mon Sen Mišelio vienuolynas mini garbingą jubiliejų – nuo pirmo jo akmens padėjimo praėjo 1 000 metų.

UNESCO pasaulio paveldo objekto ir pagrindinio Normandijos turizmo traukos objekto tūkstantmečio jubiliejus bus švenčiamas iki lapkričio. Šia proga rengiamos parodos, šokių spektakliai ir koncertai. Pirmadienį čia lankosi Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas).

E. Macronas planuoja pasakyti kalbą ir apžiūrėti naują parodą, kurioje romaniškojo stiliaus vienuolyno istoriją pasakoja 30 daiktų, įskaitant restauruotą šventojo Mykolo statulą. Pasak legendos, arkangelas Mykolas pasirodė 708 metais ir nurodė netoliese gyvenančiam Avranšo vyskupui pastatyti jam bažnyčią ant šios uolos.

Dvejus metus rengta paroda buvo atidaryta praėjusį mėnesį. Joje pasakojama, kaip uolėtoje salelėje, kurią su žemynu potvynio metu jungia tik siauras pylimas, buvo statomas šis architektūros perlas.

Ant granito viršūnės buvo pastatytos keturios kriptos, ant jų – bažnyčia. Parodoje paaiškinama, kaip ilgainiui originalus statinys, baigtas 966 metais, tapo per mažas piligrimams, todėl teko XI amžiuje statyti abatiją, kuri stovi iki šiol.

Per 15 metų Prancūzija pastatui restauruoti išleido daugiau kaip 32 mln. eurų ir darbai artėja prie pabaigos. Pastaraisiais metais pareigūnai taip pat stengėsi apsaugoti paminklą supančią aplinką nuo masinio turizmo poveikio.

Mon Sen Mišelio sala – viena populiariausių Prancūzijos lankytinų vietų už Paryžiaus ribų – pernai pritraukė 2,8 mln. lankytojų, kurių 1,3 mln. aplankė ir šį vienuolyną. Prezidento vizito metu jis nebus uždarytas lankytojams, tačiau vietos pareigūnai ėmėsi priemonių, kad vizitas vyktų kuo sklandžiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matom

Matom portretas
Eižėja Rusija bet vata dar be zda

tai

tai portretas
buvo tu amziu tvirtove sexkreivu paziuru individams pris idengiant /sventumu/ kuriuo sie ir gyveno tuo ir norinciu papildyt gretas netrukdavo z=0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių