Quantcast

Ispanijoje – trečioji Katalonijos protestų diena

Trečiadienio vakarą Barselonoje Katalonijos protestuotojai ir vėl susirėmė su policijos pajėgomis. Aktyvistai sukilo, teismui paskelbus apie devyniems katalonų lyderiams skirtas įkalinimo bausmes – protestai vyksta jau trečią dieną, pranešė „Deutsche Welle“.

Pagrindinėje Barselonos gatvėje susibūrė keletas tūkstančių žmonių. Minia susirėmė su riaušių policija – pareigūnai pasitelkė putų patrankas ir suėmė nemažai aktyvistų.

Regiono policijos pajėgų atstovai teigė, kad protestuotojai pasistatė barikadas, į policiją mėtė akmenis ir chemikalus, taip pat svaidė Molotovo kokteilius ir padegė keletą automobilių.

Laikinai pareigas einantis Ispanijos premjeras Pedras Sanchezas teigė, kad vyriausybė tvirtai šalins pastarosiomis dienomis regione vyraujančius neramumus, dėl kurių būta sužeistųjų, įkalinta nemažai aktyvistų.

Spaudos konferencijos Madride metu P. Sanchezas teigė, kad „katalonai ir visa ispanų visuomenė turi žinoti, jog vyriausybė svarsto visus įmanomus scenarijus.

Trečiadienio vakarą, nors Katalonijos prezidentas Quimas Torras paragino sustabdyti smurtą ir rengti tik taikius protestus, protestuotojų ir policijos susirėmimai buvo smurtiniai.

„Smerkiame smurtą. Negalime leisti, kad mūsų šalyje vyktų tokie dalykai. Tai turi tuojau pat baigtis“, – sakė Q. Torras.

Ispanijos parlamentarai anksčiau kritikavo Katalonijos prezidentą, esą šis nepasmerkė žiauraus elgesio protestų metu.

Penktadienį protestuotojai žada burtis Barselonoje. Mitingo organizatoriai numano, kad penktadienį Barselonos proteste turėtų dalyvauti dešimtys tūkstančių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip  portretas
Už LAISVĘ visiems tenka brangiai susimokėti, prisiminkit mūsu Sausio -13 -osios žuvusius pir bokšto, amžina Jiems pagarba...

Čiubaka

Čiubaka portretas
>Asaj politrukas kriuksi tiktais kada šeimininkai leidžia arba priminti jog rusai puola

Nuomone.nuzmogejimas pasaulyje.

Nuomone.nuzmogejimas pasaulyje. portretas
Kuo Ispanija ir jos politikai skiriasi nuo Rusijos ir Putino.Kaip ziauriai susidorojo su taikiais zmonemis.Pasibaiseje su zeima ziurejom si susidorojima.Kodel jie nesuteikia laisves Katalonam?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių