Quantcast

Ispanijoje norima karantiną paskutinį kartą pratęsti dar dviem savaitėms

  • Teksto dydis:

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) sekmadienį pranešė prašysiąs šalies parlamento pritarimo nepaprastosios padėties galiojimą šalyje pratęsti paskutinį kartą. Tokiu atveju karantinas šalyje galiotų iki birželio 21 d.

Šiuo metu karantinas galioja iki birželio 7 d. Socialistas premjeras per spaudos konferenciją sakė, kad reikia karantiną pratęsti dar kartą. Tačiau jis taip pat pasidžiaugė, kad viruso smarkiai paveikta tauta „artėja prie saugaus“ išėjimo iš karantino.

Šeštam nuo kovo mėnesio karantino pratęsimui trečiadienį turės pritarti 350 vietų parlamentas, kuriame P. Sanchezo vyriausybė turi mažumą. Tačiau pagal šeštadienį pasiektus susitarimus jis gali tikėtis, kad už Katalonijos nepriklausomybę pasisakančios partijos nariai per balsavimą susilaikys, o karantino pratęsimą palaikys baskų nacionalistai.

Gegužės vidury premjeras mėgino pratęsti nepaprastosios padėties galiojimą visam mėnesiui, tačiau buvo priverstas terminą sutrumpinti iki dviejų savaičių, kad užsitikrintų centro dešinės partijos „Ciudadanos“ palaikymą.

Nepaprastoji padėtis Ispanijoje buvo įvesta kovo 14 d. Ispanija yra viena labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusių šalių, tačiau naujų užsikrėtimo virusu ir mirčių nuo jo atvejų šalyje mažėja, o karantinas yra laipsniškai švelninamas.

Planuojama, kad apribojimai bus visiškai panaikinti birželio pabaigoje arba liepos pradžioje, priklausomai nuo regiono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių