Quantcast

Ispanija svarsto galimybę įvesti naujų koronaviruso apribojimų

Ispanijos vyriausybė svarsto galimybę koronaviruso labiausiai paveiktuose regionuose, pavyzdžiui Madride, įvesti naujų apribojimų, taip pat ir komendanto valandą, antradienį pranešė šalies sveikatos apsaugos ministras, skelbia „Reuters“.

Šią savaitę bendras užsikrėtimo COVID-19 skaičius Ispanijoje gali perkopti milijono ribą, pagal šį rodiklį Ispanija yra labiausiai koronaviruso paveikta valstybė Europoje. Pastarosiomis dienomis kai kurie regionai jau paskelbė apie naujus apribojimus.

Nuo penktadienio iki pirmadienio Ispanijoje buvo užregistruota beveik 38 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, bendras jų skaičius šalyje pasiekė 974 449. Šalyje patvirtinti iš viso 33 992 mirties nuo šios ligos atvejai.

Sveikatos apsaugos ministras žurnalistams sakė, kad norint Madride įvesti komendanto valandą, reikėtų skelbti nepaprastąją padėtį. Bet kokie panašūs apribojimai ilgesniam nei dviejų savaičių laikotarpiui reikalautų opozicijos partijų pritarimo.

Vis dėlto, naujas priemones patvirtinti susiskaldžiusiame parlamente gali būti sunku.

Besibaigiant pirmajai Ispanijoje paskelbtai nuo kovo iki birželio galiojusiai nepaprastajai padėčiai, opozicija pasisakė prieš jos pratęsimą. Opozicija šiuo metu taip pat yra nusiteikusi prieš dalinio karantino Madride pratęsimą.

Socialistų vadovaujama koalicinė vyriausybė spalio 9 d. paskelbė dviejų savaičių nepaprastąją padėtį ir dalinį karantiną Madride bei jo priemiesčiuose. Pagal šiuos apribojimus žmonės gali išeiti iš namų, tačiau negali išvažiuoti už miesto ribų.

Regiono ir centrinei valdžiai nesutariant dėl tinkamų kovos su COVID-19 plitimu priemonių, S. Illa teigė, jog vyriausybė nežada siekti nepaprastosios padėties, kuri galioja iki šio penktadienio, pratęsimo.

Tačiau Madride bet kuriuo atveju reikės skelbti trijų savaičių kol kas neįvardytus griežtus apribojimus, teigė ministras.

Madrido regiono aukšto rango sveikatos pareigūnas Enrique Ruizas Escudero taip pat sakė, kad regione ruošiamasi tirti kanalizacijos vamzdžiais tekantį vandenį ir tokiu būdu nustatyti viruso paplitimo mieste lygį.

„Tai bus tarsi tūkstančiams žmonių vienu metu atliekami testai“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių