Quantcast

Išmaniųjų telefonų pardavimai pasaulyje krenta jau ketvirtą ketvirtį iš eilės

  • Teksto dydis:

Pasauliniai išmaniųjų telefonų pardavimai krenta jau ketvirtą ketvirtį iš eilės. Pasak ekspertų, tai rodo sudėtingesnes rinkos sąlygas įrenginių gamintojams, kurie vis tikisi sulaukti pardavimų augimo.

Tarptautinės duomenų korporacijos (IDC) tyrimo ataskaitoje rašoma, kad trečiąjį šių metų ketvirtį buvo parduota iš viso 355 mln. išmaniųjų telefonų. Tai yra 6 proc. mažiau nei trečiąjį 2017 m. ketvirtį.

„IDC nuomone, rinka turėtų atsigauti 2019 m., tačiau kol kas pernelyg sudėtinga prognozuoti augimą“, - teigiama IDC tyrimo ataskaitoje.

„Pasaulinė išmaniųjų telefonų rinka pastaruosius keturis ketvirčius traukėsi. Išmaniųjų telefonų gamintojai sunkiai prisitaiko prie transporto subsidijų panaikinimo, keliuose regionuose susikaupusių neparduodamų įrenginių ir sulėtėjusių techninės įrangos inovacijų“, - kalbėjo „Strategy Analytics“ vadovė Linda Sui.

Pasak „Strategy Analytics“ atstovų, „Samsung“ išliko pagrindinių telefonų pardavėju pasaulyje, parduodančiu apie 20 proc. visų išmaniųjų telefonų. Kinų „Huawei“ su 14 proc. liko antras, o „Apple“ su 13 proc. - trečias. Ketvirtoje ir penktoje vietoje - Kinijos „Xiaomi“ ir „Oppo“ atitinkamai.

Analitikų teigimu, daugiausia prie pardavimų nuosmukio prisidėjo sulėtėjusi prekyba Kinijoje. Pasak ekspertų, rinka turėtų atsigauti 2019 m., kai įmonės pristatys naujus telefonus su itin greitu 5G mobiliuoju ryšiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tuoj tie kiniečiai pradės tuos telefonus dykai dalyt... juk jiems reikia žinot ką Pasaulis apie juos kalba.

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Pagaliau proto klipatos suprato,kad telefonas negali būti išmanesnis už sąvininką.

Nr1

Nr1 portretas
Xiaomi ir Oppo tuos pinigu lupikus ir graužtukus suvalgys
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių