Quantcast

Iškilus detalėms apie „737 Max“ lėktuvus, „Boeing“ patirs milijardinius nuostolius

  • Teksto dydis:

Aviacijos bendrovė „Boeing“ greičiausiai patirs papildomus milijardinius nuostolius, kadangi iškilo daugiau detalių apie „737 Max“ lėktuvų gedimus, praneša „Reuters“.

Paviešinus naujienas apie dviejų bendrovės darbuotojų pokalbį, kurio metu buvo aptartas šio lėktuvo modelio chaotiškas elgesys testavimo metu dar prieš šiems lėktuvams patenkant į rinką, finansinių paslaugų bendrovės „Credit Suisse“ ir UBS smarkiai sumažino bendrovės akcijų vertę.

Akcijų vertės sumažinimas dar labiau pakenks bendrovei, kadangi dėl to, kad „737 Max“ modelio lėktuvams neleidžiama skraidyti, „Boeing“ jau prarado keletą milijardų dolerių. Pranešama, kad bendrovė greičiausiai turės nutraukti ir visą šių lėktuvų gamybą.

Bendrovė sekmadienį atsiprašė už šį 2016-aisiais įvykusį darbuotojų pokalbį ir teigė tirianti jo reikšmę.

Kadangi „737 Max“ modelio lėktuvams artimiausiu metu skristi dar nebus leidžiama, o jų gamyba galimai bus sustabdyta, akcijų vertės kritimas pridės 3,2 mlrd. dolerių nuostolių prie jau egzistuojančių 5,6 mlrd. dolerių nuostolių, teigė analitikas Robertas Spingarnas.

„Bendrovei gali tekti atleisti dalį darbuotojų, dirbančių su „737 Max“ lėktuvais. Bus prarastas darbo jėgos produktyvumas, jei šie lėktuvai grįš į padanges“, – sakė R. Spingarnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
'Beretėms' širdies skausmas kad ne rusiški lėktuvai koneveikiami... o kas bus kai ir Musko raketos ims sproginėt?..

To vardus

To vardus portretas
Kas čia per gamintojas aerobus? Airbus tai yra , o aerobus gal kur kinijoj....

Čiubaka

Čiubaka portretas
Yra SSJ100, MC21
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių