Quantcast

Įsigaliojus įvažiavimo apribojimams, į Latviją neleista atvykti 222 Rusijos piliečiams

Nuo rugsėjo 19 dienos, kai įsigaliojo įvažiavimo į šalį apribojimai, kirsti Latvijos sieną neleista 222 Rusijos piliečiams, Latvijos naujienų agentūrai LETA pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Rusijos piliečių srautas į šalį sumažėjo 28 proc., pranešė tarnyba.

Praėjusią parą išorinę sieną kirto 262 Rusijos piliečiai, tai yra vidutiniškai keturis kartus mažiau nei kaimyninėse šalyse: Estijos sieną kirto 1 304 Rusijos piliečiai, o Lietuvos – 861.

Tik 15 proc. iš jų atvyko į Latviją pagal C arba D kategorijos vizas, dar 40 proc. turi Latvijos leidimus gyventi, įskaitant Latvijos piliečių šeimos narius, studentus, darbuotojus, asmenis, kurių atvykimas susijęs su darbo reikalais arba humanitariniais sumetimais.

Beveik pusė Rusijos piliečių, kirtusių išorės sieną, naudojasi kitų šalių išduotomis vizomis arba leidimais gyventi, o tai reiškia, kad Latvija nėra šių asmenų tikslo šalis, o per ją tranzitu vykstama į kitas Europos Sąjungos šalis.

Be to, Valstybės sienos apsaugos tarnyba vykdo sustiprintą užsieniečių imigracijos kontrolę per visą asmenų buvimo Latvijoje laikotarpį, griežtai prižiūri, kad į Latviją atvykę užsieniečiai laikytųsi buvimo šalyje sąlygų, ir atidžiai kontroliuoja, ar nepažeidžiamos vizose nurodytos sąlygos ir ar užsieniečiai nustatytais terminais išvyksta iš Latvijos.

Per pastarąją parą į Latviją nebuvo leista įvažiuoti trims Rusijos piliečiams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Jokių čia įsileidimų,kai sėdi pas fašistą-žudiką-okupantą-teroristą ir glosto jį,mums neturi rūpėti tai,

> Kirvi

> Kirvi portretas
Tu Kvaiša

Kirvis

Kirvis portretas
Nei vieno fasisto neileisti i Lietuva! O jau prasibrovusius, kuo greiciau vyti atgal i kacapyna.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių