Quantcast

Irano žvalgyba areštavo „dešimtis šnipų“

  • Teksto dydis:

Irano žvalgybos ministras paskelbė, kad šalyje vykdant kampaniją prieš šnipinėjimą ir dvigubas pilietybes turinčius asmenis buvo areštuoti „dešimtys šnipų“, bei užsiminė apie iraniečių agentą, dirbantį Izraelio vyriausybėje, trečiadienį pranešė Irano žiniasklaida.

Per vėlai antradienį transliuotą televizijos interviu ministras Mahmoudas Alavi (Machmudas Alavis) nepateikė detalesnės informacijos apie suimtuosius ir nepatikslino, per kokį laikotarpį jie buvo areštuoti.

Pasak jo, minėtas iraniečių agentas infiltravosi į „labai stiprią žvalgybos tarnybą turinčios valstybės kabinetą“.

Konservatyvioji naujienų agentūra „Tasnim“ pažymėjo, M. Alavi kalbėjo apie Gonevą Segevą – buvusį Izraelio energetikos ir infrastruktūros ministrą, kuriam praėjusį mėnesį Jeruzalės teismas pareiškė kaltinimus šnipinėjimus.

„Mūsų priešai mėgins finansiškai ir kitais būdais gauti informacijos iš mūsų šalies“, – interviu pareiškė M. Alavi.

„Jie pasitelkia šnipinėjimą bei infiltravimąsi. Laimei, kovos su šnipinėjimų skyrius yra vienas stipriausių šios ministerijos departamentų“, – pridūrė jis.

Anot vyriausybės nario, šalyje taip pat vyksta koordinuota kampanija prieš dvigubą pilietybę turinčius asmenis, einančius valstybės tarnautojų pareigas.

„Jei ką nors žinote, praneškite mums apie juos“, – sakė M. Alavi.

Ministras taip pat kalbėjo apie grėsmę, keliamą tokių sunitų ekstremistų grupuočių kaip „Islamo valstybė“ (IS). Šis judėjimas laiko Iraną, kur gyventojų daugumą sudaro sunitai, vienu pagrindiniu priešu regione.

Per pastaruosius metus, nurodė M. Alavi, buvo neutralizuota 230 „teroristų kuopelių“.

„Sužlugdėme planus užpulti tokius objektus kaip universitetai ir metro, bet paskelbėme nedaug informacijos apie tai“, – pareiškė žvalgybos ministras.

Pernai birželį IS surengė koordinuotą ataką prieš Irano parlamentą ir revoliucionierių lyderiui Ruhollah Khomeini (Ruholai Chomeiniui) skirtą šventyklą. Tąsyk žuvo 17 žmonių.

M. Alavi taip pat paminėjo valdžios institucijos veiksmus prieš korupciją ir asmenis, manipuliuojančius Irano chaotišku valiutos kursu, dėl kurio pastaraisiais mėnesiais kilo didžiulė pasipiktinimo banga.

„Jei norime turėti dinamišką ekonomiką, turime kovoti su ekonomine korupcija. Žvalgybos ministerija iškėlė 130 bylų, ir buvo areštuoti per 180 įtariamųjų“, – pažymėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių