Quantcast

Irano prezidentas: JAV – pasaulinio terorizmo lyderė

  • Teksto dydis:

Irano prezidentas Hassanas Rouhani (Hasanas Rouhanis) antradienį pavadino Jungtines Valstijas „pasaulinio terorizmo lydere“, Vašingtonui paskelbus Irano revoliucinę gvardiją „užsienio teroristine organizacija“.

„Kas jūs tokie, kad klijuotumėt revoliucinėms institucijoms teroristų etiketę?“ – klausė H. Rouhani skaitydamas kalbą, kurią transliavo valstybinė televizija.

Kalbėdamas per Teherane surengtą ceremoniją, skirtą Irano nacionalinei branduolinių technologijų dienai paminėti, H. Rouhani gindamas Revoliucinę gvardiją pareiškė, kad šios pajėgos kovoja su terorizmu nuo pat įkūrimo 1979 metais.

Šiitiškos respublikos prezidentas apkaltino JAV pajėgas visada tiesiogiai ar netiesiogiai prisidėjus prie teroristų grupuočių veiklos ar teroro aktų.

„Norite naudotis teroristų grupuotėmis kaip įrankiais prieš regione valstybes... esate pasaulio terorizmo lyderiai“, – pareiškė jis.

„Kas mūsų dienomis skleidžia ir skatina terorizmą pasaulyje? Kas norėjo naudotis IS (džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“, IS) kaip įrankiu?' – klausė H. Rouhani, teigdamas, jog JAV priglaudžia šios organizacijos lyderius.

„Net dabar Amerika slepia IS vadeivas, net dabar ji nepasirengusi pasakyti regiono vyriausybėms, kur slapstosi IS vadeivos“, – pridūrė jis.

Iranas pirmadienį greitai sureagavo į JAV sprendimą, priskirdamas amerikiečių karius „teroristams“.

Tai buvo pirmas kartas, kai Vašingtonas paskelbė dalį užsienio vyriausybės teroristine grupuote: tai reiškia, kad visiems asmenis, bendradarbiaujantiems su Irano revoliucine gvardija, Jungtinėse Valstijose nuo šiol gresia įkalinimas.

Siekdamas pagrįsti savo kaltinimus H. Rouhani priminė apie 1988 metais įvykusį incidentą, kai iš JAV karo laivo „USS Vincennes“ paleista raketa numušė oro bendrovės „Iran Air“ 655-ojo reiso lėktuvą.

„Padarėte viską, ką tik galima įsivaizduoti. Kurios pajėgos numušė mūsų civilinį lainerį virš Persijos įlankos vandenų?“ – kalbėjo iraniečių lyderis ir pridūrė, jog tokiais veiksmais siekta įbauginti jo šalį.

„Norėjote pasakyti Irano tautai, kad nesilaikote jokių raudonųjų linijų. Norėjote pasakyti, kad taip pat žudote vaikus... ir moteris“, – sakė H. Rouhani.

Savo kalbos pabaigoje jis padarė išvadą, kad JAV siunčia „visam pasauliui terorizmo žinią“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
JAV yra teroristinė valstybė.

Kkkl

Kkkl portretas
Taip tai tiesa,NATO teroristine armiją šis prezidentas sako tiesą

Anonimui

Anonimui portretas
Nerasinek savo nesamoningu komentaru nes tamstai tur but prie sirdies rusu armija kuria laikai neteroristine. Lietuva yra NATO valstybe ir tavo komentarai antivalstybiniai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių