Quantcast

Internautai šėlsta: V. Putinas pirmąkart užfiksuotas girtas?

  • Teksto dydis:

Socialiniai tinklai ūžia. Tikinama, kad naujausiame vaizdo įraše kalbėjęs Rusijos lyderis Vladimiras Putinas – girtas.

„Twitter“ vartotojo Dmitrijus pasidalintame vaizdo įraše matomas V. Putinas su taure rankoje. Tikinama, kad Rusijos lyderis įkaušęs. Jis aiškina apie tai, kodėl atakos prieš Ukrainos infrastruktūrą tęsis.

„Girtas V. Putinas aiškina, kodėl atakos prieš Ukrainos infrastruktūrą tęsis, vien todėl, kad „jie pirmi pradėjo, užpuolė Krymo tiltą““, – rašo vaizdo įrašu pasidalinęs vyras.

Išklojo viską

„Visos nesąmonės: informacinės atakos, dezinformacija, neaiškios žinutės, viskas turi likti nuošalyje. Niekas negali mums sutrukdyti įvykdyti pareigą savo žmonėms.

Nereikia ypatingo išsilavinimo ar įgūdžių, kad suprastumėte, kas iš tiesų vyksta šioje informacinėje konfrontacijoje. Šiandien girdime daug triukšmo apie mūsų smūgius kaimyninės šalies energetinei infrastuktūrai.

Visi rusai dabar pamatys, kad jis yra girtas ir silpnas.

Taip, mes tai darome, bet kas viską pradėjo? Kas smogė Krymo tiltui? Kas išsprogdino elektros tiekimo kabelius Kursko branduolinėje elektrinėje? Kas trukdo vandens tiekimui į Donecką? Neleisti vandeniui pasiekti miesto, kuriame gyvena milijonas žmonių yra tolygu genocidui.

Bet apie tai niekas nieko nepasakė. Nė žodžio. Visiška tyla. O kai tik mes padarome kokį žingsnį, duodame atkirtį, triukšmas prasideda visoje visatoje. Visa tai nesutrukdys mums pasiekti užsibrėžtų karinių tikslų“, – sunkiai rinkdamas žodžius pasakojo V. Putinas.

Virtinė reakcijų

Apie tai pasisakė ir Maskvos žurnalistė Anna Nemtsova.

„Mes jau ne kartą matėme surežisuotų nuotraukų ir video fimukų per pastaruosius 20 metų. Tarp jų buvo nuogas V. Putinas, sėdintis ant arklio, arba vaizduojamas nardantis ir beieškantis Graikijos ąsočių. V. Putinas, skrendantis kartu su migruojančiais paukščiais arba bučiuojantis berniuką į pilvą, bet štai girtos kalbos apie Rusijos raketas, kurios smogė kaimyninei šaliai, turbūt yra autentiškas V. Putino pasisakymas“, – teigė A. Nemtsova.

Į šį akibrokštą sureagavo ir CBC žurnalistas Evanas Dyer'is:

„Labai keista matyti girtą V. Putiną viešumoje. Būti blaiviu šalyje, kurioje įprasta daug gerti, yra kertinis jo įvaizdžio akmuo. Tai pagrindinis kontrastas, kuris buvo piešiamas tarp jo ir Jelcino. Tai didelė dalis jo susikurto įvaizdžio, ypač ilgai kenčiančioms rusų moterims. Tačiau nėra jokių abejonių, čia jis prisilakęs“.

Ekonomistas ir rašytojas Andersas Aslundas, kurio specializacija yra Rusija, Ukraina ir rytų Europa, nevyniojo žodžių į vatą:

„Tai yra pirmas kartas, kai matau V. Putiną iš pažiūros girtą. Jis šneka nesąmones kaip visada, bet atrodo jis suvokia, kad yra nevykėlis. Labai įdomu, sukelia vilčių. Visi rusai dabar pamatys, kad jis yra girtas ir silpnas“.

Žada daugiau smūgių Ukrainos energetikos infrastruktūrai

V. Putinas gruodžio 9 d. pažadėjo ir toliau daužyti Ukrainos energetikos tinklus, nepaisant pasipiktinimo sistemingais išpuoliais, dėl kurių prasidėjus žiemai milijonai žmonių atsidūrė šaltyje ir tamsoje.

Savo ruožtu jis apkaltino Ukrainą inicijavus atakų, nukreiptų į civilinę infrastruktūrą, tendenciją, besdamas pirštu į sprogimą ant svarbaus Kerčės tilto, jungiančio Maskvos aneksuotą Krymą su Rusijos žemynine dalimi.

Rusijos lyderis pirmadienį lankėsi prie šio tilto, praėjus dviem mėnesiams po to, kai svarbią transporto jungtį sukrėtė sprogimas. Spalio 8-osios rytą sprogusi transporto priemonė sukėlė didelį gaisrą, nuo kurio užsidegė septynios traukinio naftos cisternos ir įgriuvo dvi automobiliams skirtos didžiulio tilto juostos, tuomet pranešė Maskva.

Savaites trukusios Maskvos raketų atakų virtinės Ukrainoje paralyžiavo pagrindinę infrastruktūrą pačiu svarbiausiu metu, temperatūrai nukritus prieš ilgus žiemos mėnesius, jau atnešusius nemažai kančių ukrainiečiams, neturintiems vandens, šildymo ir dujų.

Kremliaus šeimininkas pateikė smūgius kaip atsaką į spalį Kerčės tiltą sukrėtusį sprogimą, taip pat apkaltino Kyjivą susprogdinus Kursko atominės elektrinės elektros linijas ir netiekus vandens Ukrainos rytuose esančiam Doneckui.

Ukrainiečių nacionalinė energetikos bendrovė „Ukrenergo“ ketvirtadienį pareiškė, kad vis dar išgyvena naujausių šią savaitę surengtų antskrydžių padarinius ir patiria didelį elektros energijos „deficitą“.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasgirtasRusijakaras Ukrainojegenocidassocialiniai tinklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių