Quantcast

Indijos vaistų gamintoja pagamins 200 mln. rusiškos vakcinos „Sputnik V“ dozių

Rusijos fondas, prisidėjęs prie vakcinos nuo koronaviruso „Sputnik V“ sukūrimo penktadienį paskelbė pasirašęs partnerystės susitarimą su Indijos vaistų gamintoja dėl 200 mln. šio skiepo dozių pagaminimo.

Rusijos tiesioginių investicijų fondas (RDIF) pareiškime nurodė pasirašęs susitarimą su „Stelis Biopharma“ dėl „mažiausiai 200 mln. rusiškos vakcinos „Sputnik V“ dozių pagaminimo ir pristatymo“.

Tikimasi, kad „Stelis Biopharma“ šias vakcinas nuo COVID-19 galės pradėti tiekti antrąjį šių metų pusmetį.

RDIF pridūrė, kad „Stelis“ – farmacijos kompanijos „Strides“ padalinys – dirbs su rusais ir dėl didesnio nei numatyta pradiniame susitarime tiekimo.

Fondo vadovas Kirilas Dmitrijevas sakė, kad su „Stelis“ pagamintas „reikšmingas skiepų kiekis padės didinti šios vakcinos prieinamumą pasaulio mastu“.

RDIF nurodė, kad 52 šalys leido naudoti „Sputnik V“, pavadintą pagal sovietų laikų dirbtinį Žemės palydovą.

Maskva šią vakciną įregistravo rugpjūtį, dar neatlikusi didelio masto klinikinių bandymų, tačiau svarbus medicinos žurnalas „The Lancet“ vėliau paskelbė, kad „Sputnik V“ yra saugi, o jos veiksmingumas viršija 90 procentų.

Kai kurios Vakarų šalys nepatikliai vertina „Sputnik V“ ir nuogąstauja, kad Kremlius naudosis ja kaip „švelniosios“ galios įrankiu savo interesams stumti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių