Quantcast

Indijos opozicijos lyderis R. Gandhi pašalinimą iš parlamento vadina politiškai motyvuotu

Indijos opozicijos lyderis Rahulas Gandhi (Rahulas Gandhis) šeštadienį pareiškė, kad jo pašalinimas iš parlamento buvo atpildas už tai, kad jis reikalavo ištirti ministro pirmininko Narendros Modi (Narendros Modžio) santykius su prieštaringai vertinamu magnatu Gautamu Adani (Gautamu Adaniu).

„Supraskite, kodėl buvau pašalintas, – sakė jis žurnalistams. – Aš buvau pašalintas, nes ministras pirmininkas... bijo kitos kalbos, kuri bus pasakyta apie Adani.“

Indijos teismas ketvirtadienį pripažino R. Gandhi kaltu dėl premjero N. Modi apšmeižimo ir skyrė dvejų metų įkalinimo bausmę, o penktadienį buvo pašalintas iš parlamento.

Byla yra susijusi su 2019 metais įvykusiu rinkimų kampanijos mitingu, kuriame R. Gandhi pasakė: „Kodėl visų vagių pavardė yra Modi?“

Vėliau savo kalboje jis paminėjo pabėgusį Indijos deimantų magnatą Niravą Modi (Niravą Modį), buvusį Indijos kriketo lygos IPL bosą Lalitą Modi (Lalitą Modį) ir premjerą N. Modi.

N. Modi nėra giminė kitiems dviem paminėtiems asmenims.

Bylą dėl šmeižto iškėlė valdančiosios partijos „Bharatiya Janata“ lyderis vakarinėje Gudžarato valstijoje Purneshas Modi (Purnešas Modis). Jis sakė, kad R. Gandhi „apšmeižė visą Modi bendruomenę“.

Modi yra dažna pavardė Gudžarate.

R. Gandhi, kuris dalyvavo teismo posėdyje, sakė, kad savo komentaru siekė atkreipti dėmesį į korupciją ir nesitaikė į jokią bendruomenę. Kol kas jis į kalėjimą nevyks – teismas 30-iai dienų paleido jį už užstatą, ir per šį laikotarpį jis gali apskųsti verdiktą.

R. Gandhi Kongreso partijos prezidentas Mallikarjunas Kharge (Malikardžunas Khargė) sakė, kad R. Gandhi apskųs verdiktą aukštesnės instancijos teisme. Jis pavadino N. Modi vyriausybę „bailia ir diktatoriška“.

Po teismo posėdžio R. Gandhi socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Mano religija pagrįsta tiesa ir smurto išsižadėjimu. Tiesa mano dievas, o smurto nenaudojimas – priemonė ją pasiekti.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių