Quantcast

Imigracija į D. Britaniją iš ES šalių toliau mažėja: įtakos turi keli veiksniai

Imigracija į Didžiąją Britaniją iš Europos Sąjungos (ES) šalių toliau mažėja. Per metus iki 2019 metų birželio pabaigos į Didžiąją Britaniją atvyko 199 tūkst. ES šalių piliečių, o išvyko – 151 tūkst. Tai reiškia, kad migracijos saldo (skirtumas tarp atvykusiųjų ir išvykusiųjų) iš ES šalių buvo tik 48 tūkst., rodo Nacionalinio statistikos biuro duomenys.

Kaip skelbia BBC, migracijos saldo iš ES šalių pasiekė žemiausią lygį nuo 2003 metų. Tais metais, kai į ES dar nebuvo įstojusios vadinamosios ES8 šalys – Čekija, Estija, Vengrija, Latvija, Lietuva, Lenkija, Slovakija ir Slovėnija – skirtumas tarp atvykusių ir išvykusių ES šalių piliečių buvo vos 15 tūkstančių.

Imigracijos sumažėjimą lėmė tai, kad vis mažiau žmonių atvyksta į Didžiąją Britaniją dėl darbo ir vis daugiau ES šalių piliečių grįžta namo. Dėl sumažėjusios svaro vertės, politinės nežinomybės Didžiojoje Britanijoje dėl užsitęsusio šalies išstojimo iš ES proceso ir pagerėjusių ekonominių perspektyvų gimtosiose šalyse imigracija į Didžiąją Britaniją atrodo vis mažiau patraukli.

Tuo metu, anot Nacionalinio statistikos biuro, migracijos saldo iš ES nepriklausančių šalių nuo 2013 metų nuolatos didėjo.

Bendras Didžiosios Britanijos migracijos skirtumas tarp atvykusiųjų ir išvykusiųjų ES šalių ir ES nepriklausančių šalių piliečių per metus iki 2019 metų birželio pabaigos buvo 212 tūkst. Remiantis Nacionalinio statistiko biuro duomenimis, per metus iki birželio pabaigos į Didžiąją Britaniją iš viso atvyko 609 tūkst. žmonių, ketinančių būti šalyje ilgiau nei 12 mėnesių, o išvyko – 397 tūkstančiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių