Quantcast

Imasi priemonių: Japonijoje apsauginių kaukių gamyba padidės iki 100 mln. per savaitę

Dėl naujojo koronaviruso plitimo Japonijos vyriausybė, bendradarbiaudama su privačiu verslu, padidins apsauginių kaukių gamybą iki daugiau kaip 100 mln. per savaitę. Tai penktadienį per spaudos konferenciją Tokijuje pranešė ministrų kabineto generalinis sekretorius Yoshihidė Suga.

„Smarkiai išaugus paklausai, parduotuvėse vis dar trūksta apsauginių kaukių, – pripažino jis. – Bet atitinkamos įmonės jau dirba 24 valandą per parą, ir mes nuo šios savaitės pasieksime daugiau kaip 100 mln. kaukių savaitinį gamybos lygį. Kovą bus pasiektas daugiau kaip 600 mln. apsauginių kaukių per mėnesį gamybos lygis, ir šios apimtys bus didinamos“.

Atskiroje spaudos konferencijoje Tokijuje valstybės žemių, transporto ir turizmo ministras Kazuyoshis Akaba pranešė, kad vyriausybė skubiai perduos 12 tūkst. kaukių taksi kompanijoms, siekdama apsaugoti vairuotojus nuo infekcijos.

Taksistų, užsikrėtusių naujuoju koronavirusu, jau rasta Tokijuje ir Japonijos pietuose esančioje Okinavos saloje. Bet 12 tūkst. kaukių, kaip pripažino ministras, aiškiai nepakanka. Japonijoje įregistruoti 6 tūkst. taksi paslaugas teikiančių kompanijų, taip pat 35 tūkst. taksistų, turinčių individualias licencijas.

Iki šiol šalyje užfiksuota daugiau kaip 730 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, trys infekuotieji mirė. Dauguma užsikrėtusiųjų – kruizinio laivo „Diamond Princess“, kuris jau daugiau kaip dvi savaites stovi Jokohamos uoste karantino sąlygomis, keleiviai ir įgulos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių