Quantcast

„Ikea“ stabdo veiklą Rusijoje ir Baltarusijoje, pokyčiai palies 15 tūkst. darbuotojų

  • Teksto dydis:

Švedijos baldų gamybos milžinė „Ikea“ ketvirtadienį paskelbė, kad, reaguodama į karą Ukrainoje, stabdo veiklą Rusijoje ir Baltarusijoje.

Šios šalyse gamintoja turi beveik 15 tūkst. darbuotojų, 17 parduotuvių ir tris gamyklas (Rusijoje).

„Karas jau padarė didžiulį poveikį žmonėms. Jis taip pat kelia rimtų tiekimo grandinių ir prekybos sąlygų sutrikimų. Dėl visų šių priežasčių „Ikea“ nusprendė laikinai stabdyti veiklą Rusijoje“, – sakoma bendrovės pranešime naujienų agentūrai AFP.

Veiklos sustabdymas daugiausia bus susijęs su Rusija, kur Švedijos grupė veikia nuo 2000 metų ir yra viena didžiausių darbdavių iš Vakarų.

Veikla Baltarusijoje taip pat stabdoma, nors, anot „Ikea“, šalyje yra tik keli tiekėjai ir nėra gamintojos parduotuvių.

Pražūtingas karas Ukrainoje – tai tragedija žmonėms, o mūsų didžiausia empatija ir susirūpinimas yra skirti milijonams nukentėjusių žmonių.

„Pražūtingas karas Ukrainoje – tai tragedija žmonėms, o mūsų didžiausia empatija ir susirūpinimas yra skirti milijonams nukentėjusių žmonių“, – teigė bendrovė.

„Šie sprendimai turės tiesioginės įtakos 15 tūkst. „Ikea“ kolegų, o įmonių grupė ketina užtikrinti užimtumą ir pajamų stabilumą bei suteiks paramą jiems ir jų šeimoms regione“, – teigė „Ikea“.

„Ingka“ grupės valdomose parduotuvėse dirba 12 tūkst. žmonių, o „Ikea“ taip pat turi beveik 2,5 tūkst. darbuotojų, dirbančių gamyboje.

Bendrovės teigimu, sprendimas palies 47 tiekėjus Rusijoje ir 10 Baltarusijoje.

Be to, stabdomas importas ir eksportas tarp abiejų šalių.

Kiek anksčiau „Ikea“ buvo paskelbusi, kad neuždarys savo parduotuvių Rusijoje, tačiau Švedijoje sulaukė kritikos bangos.


Šiame straipsnyje: Ikeastabdoma veiklakaras UkrainojeRusijaBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių