Quantcast

Į Vokietiją iš Lenkijos vykstantys ukrainiečiai gali keliauti nemokamai

Lenkijos valstybinė geležinkelio kompanija PKP ketvirtadienį pranešė siūlanti nemokamus bilietus ukrainiečiams, keliaujantiems toliau į Vokietijos teritorijas.

Nuo trečiadienio Ukrainos piliečiai gali nemokamai keliauti antrąja klase devyniais tarpmiestinių traukinių reisais, jungiančiais Lenkijos miestus Varšuvą, Peremyšlį (per Krokuvą) ir Gdynę su Vokietijos sostine Berlynu ir pasienio miestu Frankfurtu prie Oderio.

Vasario 24-ąją prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą ir didelei bangai pabėgėlių užplūdus Lenkiją, PKP paleido daugiau traukinių nuo Ukrainos pasienio ir leido bėgantiems žmonėms jais naudotis nemokamai.

Skaičiuojama, kad nuo vasario 26-osios tokiu būdu į Lenkiją pateko apie 300 tūkst. ukrainiečių.

Užsienio reikalų viceministras Pawelas Szefernakeris (Pavelas Šefernakeris) valstybinei televizijai ketvirtadienį sakė, kad daug pabėgėlių nakvoja Lenkijos traukinių stotyse, vildamiesi išvykti į kitas Europos Sąjungos (ES) šalis.

„Dirbame su savo ES partneriais, kad tai palengvintume“, – sakė P. Szefernakeris.

Jis teigė, jog planas apims ir „antrąją bangą“ pabėgėlių, kurie, kitaip nei žmonės iš pirmojo antplūdžio, neturi draugų ir šeimos narių Lenkijoje.

Lenkijos pasienio tarnyba ketvirtadienį pranešė, jog nuo karo pradžios į šalį iš Ukrainos pateko 1,43 mln. žmonių.

Iki Rusijos invazijos Lenkijoje gyveno apie pusantro milijono ukrainiečių.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeukrainiečiaiLenkijavokietijagali keliauti nemokamai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių