Quantcast

Pentagono vadovas paragino Rusiją sustabdyti karą Donbase, kibernetines atakas

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) antradienį paragino Rusiją sustabdyti karą Donbase, nutraukti destabilizavimą Juodojoje jūroje ir prie Ukrainos sienų, taip pat nutraukti kibernetines atakas prieš JAV ir jų sąjungininkes.

„[JAV] prezidentas [Joe] Bidenas (Džo Baidenas) per Ukrainos prezidento [Volodymyro] Zelenskio vizitą Vašingtone pažymėjo, kad mūsų parama Ukrainos suverenitetui yra nepajudinama. Mes smerkiame Krymo okupaciją ir raginame Rusiją sustabdyti karą [Ukrainos] rytuose, sustabdyti... destabilizaciją Juodojoje jūroje ir prie Ukrainos sienų, sustabdyti kibernetines atakas prieš JAV ir mūsų sąjungininkus bei partnerius“, – sakė Ll. Austinas spaudos konferencijoje, surengtoje po Kijeve įvykusių derybų su ukrainiečių gynybos ministru Andrijumi Taranu.

Ll. Austinas pažymėjo, kad JAV nuo 2014 metų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms skyrė per 2,5 mlrd. dolerių (2,15 mlrd. eurų) šios šalies teritoriniam vientisumui užtikrinti ir teritoriniams vandenims ginti.

A. Taranas savo ruožtu išreiškė viltį, kad JAV atgrasys Rusiją nuo ginkluoto konflikto Donbase pavertimo visapusišku karu.

„Ko tikėtumėmės iš JAV? Mes tikimės, kad JAV ir toliau rems mūsų nepriklausomybę, mūsų teritorinį vientisumą ir visaip, visais prieinamais metodais trukdys Rusijai toliau plėsti agresiją, toliau plėsti ginkluotą konfliktą, [trukdys] virsti jam visapusišku karu“, – sakė ukrainiečių ministras.

Pasak A. Tarano, JAV poveikio priemonės yra ir diplomatinės, ir karinės, o karinė techninė pagalba Ukrainai – „visa tai, ką šiuo metu gauname iš JAV“.

„Ukraina – tai šalis, kovojanti už savo nepriklausomybę, savo teritorinį vientisumą... Neturime jokių abejonių dėl mūsų strateginio partnerio paramos. Jungtinės Valstijos supranta Ukrainos kovos už savo nepriklausomybę, už Rusijos agresijos sulaikymą svarbą. Jungtinės Valstijos puikiai supranta, kad Ukraina stovi kovos su Rusijos ekspansija, su Rusijos siekiu atkurti savo imperines ambicijas ir tokiu būdu sukelti grėsmę visam Europos žemynui priešakyje“, – sakė ukrainiečių ministras.

„Neturime jokių abejonių dėl JAV įsipareigojimo palaikyti Ukrainą“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
pritariu kom trumpa bet aiski tiesa===

Anonimas

Anonimas portretas
Vot kurvos chaholai, na niekaip nepuola Rusijos nors tu ka.. Amerikos banditai REIKALAUJA kad Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos chalujai nors syki isdrystu atakuoti Amerikos priesus rusus.. Jiems BUTINA nukreipti Rusijos demesi nuo prasidedancio karinio konflikto su Kinija. Ka chalujai, jus manot Amerika 30 metu dykai sere ir leido vogti milijardus? Ateina dienos kai reikes atidirbti.

ATVEŽĖ NURODYMUS UKRAINAI...

ATVEŽĖ NURODYMUS UKRAINAI... portretas
Kiek galint greičiau pulti Rusiją, nes banditinė Amerika jau žlugsta ekonomiškai. Tik trečias pasaulinis karas Europoje ją gali dar išgelbėti. Surūdijusius ginklus prastums Europai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių