Quantcast

Į skandalą įsivėlusi JK verslo lobistų organizacija CBI atlaikė balsavimą dėl išlikimo

  • Teksto dydis:

Didžiausia britų verslo lobistų grupė antradienį atlaikė balsavimą dėl išlikimo, įmonėms narėms pritarus kultūriniam pertvarkymui vadovaujant naujam vadovui.

Lemtingas alsavimas įvyko po to, kai Didžiosios Britanijos pramonės konfederacija („Confederation of British Industry“, CBI) įsivėlė į skandalą iškilus kaltinimams, paskatinusiems įmonių narių pasitraukimą ir organizacijos pertvarką.

Iš viso 93 proc. balsavime dalyvavusių narių pritarė rezoliucijai, kuria buvo išreikštas pasitikėjimas CBI, kad ši pertvarkytų savo valdymą, kultūrą ir tikslus, sakoma pareiškime.

Prieš balsavimą CBI įspėjo, kad rezultatai nulems beveik 60 metų gyvuojančios institucijos likimą.

„Po neįtikėtinai sunkaus laikotarpio esu labai dėkingas už mūsų narių parodytą pasitikėjimą mumis“, – sakė naujasis organizacijos generalinis direktorius Rainas Newtonas-Smithas (Reinas Niutonas Smitas) po neeilinio visuotinio susirinkimo, vykusio Londone ir internetu, balsavimo.

„Padarėme realią pažangą įgyvendindami valdybos pažadėtą permainų „iš viršaus į apačią“ programą ir, nors dar reikia daug nuveikti, šiandienos rezultatai yra svarbus etapas šiame kelyje“, – pridūrė jis.

Keliolika moterų teigia, kad prie jų CBI buvo seksualiai priekabiaujama, o dar dvi tvirtino buvusios išprievartautos.

Policija pradėjo tyrimą dėl kaltinimų, apie kuriuos pirmasis šiais metais pranešė laikraštis „The Guardian“ ir kurie organizacijoje sukėlė sumaištį bei privedė prie neeilinio balsavimo dėl jos ateities.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių