Quantcast

I. Šimonytė: verslas turės įvertinti, ar jam reikia lengvatinių valstybės paskolų

  • Teksto dydis:

Valdžiai numačius skirti lengvatinių paskolų nuo Kinijos nukentėjusiam ar po pandemijos atsigauti norinčiam verslui, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad verslas turės gerai įvertinti, ar jam reikia tokios paramos.

„Tokiu atveju, kai reikia greito sprendimo, man atrodo, rizika nepataikyti yra didelė, bet mes kalbame apie paramą, kuri nėra dotacijos, kaip buvo kovido epizode, bet kalbame apie paskolas apyvartinėms lėšoms, investicijoms, tai, manau, verslas labai gerai pats įsivertins, ar jam reikia šios paramos ir, jeigu reikia, ji bus suteikta“, – žurnalistams Seime sakė premjerė.

I. Šimonytė pabrėžė, kad tai nebus nemokama parama, kokia buvo skiriama 2020-2021 metais ir kai kurios įmonės galbūt piktnaudžiavo savo padėtimi.   

„Ir kovido atveju buvo tokių situacijų, kai parama pasiekė įmones, kurios šiaip nepatyrė didelių nuostolių. Tiesiog buvo toje veiklos srityje, kuriai buvo taikomi apribojimai, bet jei įmonės pasirinko kitokią veiklos formą, pavyzdžiui, nuotolinę, tai gal tų nuostolių tokių nepatyrė ir galbūt jie nebuvo tokie dideli, kaip įmonių, kurios neturėjo galimybės to padaryti“, – kalbėjo ji.

Lietuva su Europos Komisija šiuo metu derina dvi paskolų priemones: 200 mln. eurų lengvatinių paskolų nuo pandemijos ir Kinijos sankcijų nukentėjusių įmonių apyvartai ir investiciniams projektams bei 130 mln. eurų paskolų – sunkumų dėl Kinijos patiriančioms įmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makas

Makas portretas
Verslas turetu ivertinti tokia "vyriausybe", bet vietoje to, traukiasi is Lietuvos, leisdamas tiems nevykeliams ir toliau dergtis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių