Quantcast

Į Niujorką klimato aktyvistę plukdanti jachta sėkmingai juda į priekį

Burinė jachta „Malizia II“, plukdanti į Niujorką Švedijos klimato aktyvistę Gretą Thunberg, sėkmingai juda į priekį. „Mes patenkinti oru ir tolesnėmis perspektyvomis“, – sakė jachtos kapitonas Borisas Herrmnannas. Laivas prieš savaitę į kelionę leidosi Anglijos Plimuto mieste.

„Malizia II“ jau įveikė 1 500 jūrmylių, dar liko apie 1 700. Manoma, kad jachta Niujorką pasieks rugpjūčio 27 arba 28 dieną. „Mes plaukiame pučiant maloniam 13 mazgų vėjui, šviečia saulė“, – telefonu sakė B. Herrmannas.

Vokietis B. Herrmannas ir antrasis kapitonas monakietis Pierre‘as Casiraghis savo lenktynine jachta plukdo G. Thunberg, jos tėvą Svantę ir kino kūrėją Mathaną Grossmaną iš Plimuto į Niujorką. Jaunoji klimato aktyvistė rugsėjį Niujorke dalyvaus JT klimato konferencijoje. Švedė dėl klimato atsisako kelionių lėktuvu.

Vis dėlto pastaruoju metu būta kritikos, kad ši kelionė jachta vis dėlto neapsieis be kelių transatlantinių skrydžių. B. Herrmannas ir P. Casiraghis, anot žiniasklaidos, atgal grįš lėktuvu. Jachtą iš Niujorko į Europą parplukdys kita įgula, kuri vėlgi prieš tai JAV pasieks orlaiviu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOTRAUKA

NUOTRAUKA portretas
Eilinė daunė.

tai

tai portretas
paprasciausia arogantiska reklama pasirodyt pries pasauli o rezultatai niekyniai nes ta pati galima reikalauti neisejus is namu per interneta.....

...

... portretas
Kai paskęs, niekas net nepasiges.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių