Quantcast

Į Kalėdoms besiruošiantį Betliejų plūsta piligrimai

Į Izraelio okupuoto Vakarų Kranto miestą Betliejų, kur, kaip tikima, gimė Jėzus Kristus, plūsta piligrimai iš viso pasaulio švęsti Kalėdų Šventojoje Žemėje.

Betliejuje prie Viešpaties Gimimo bažnyčios, pastatytos toje vietoje, kur, pasak tradicijos, gimė Jėzus, ruošiamasi tradiciniams Kalėdų renginiams.

Pirmadienio popietę šimtai turistų ir vietos gyventojų susirinko šalia šios bažnyčios esančioje Prakartėlės aikštėje, kur stovi 15 metrų aukščio Kalėdų eglė.   

Aikštėje skambant šventinei muzikai, Kalėdų Senelio kostiumais pasipuošę vaikai žaidė stebėdami, kaip užbaigiami paruošiamieji darbai.   

Antradienį į Betliejų iš Jeruzalės turi atvykti Lotynų Jeruzalės patriarchato apaštališkasis administratorius arkivyskupas Pierbattista Pizzaballa (Pjerbatista Picabala), aukščiausio rango Katalikų Bažnyčios pareigūnas Artimuosiuose Rytuose.

Jis vadovaus Viešpaties Gimimo bažnyčioje vyksiančioms Kalėdų Nakties (Bernelių) mišioms, kuriomis bus paminėtas Jėzaus gimimas. Mišiose turėtų dalyvauti ir palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas).

Viena seniausių krikščionių šventyklų – Gimimo bažnyčia – buvo pastatyta IV amžiuje Romos imperatoriaus Konstantino virš grotos, kur, kaip tikima, gimė Jėzus.

Betliejus yra už 8 km į pietus nuo Jeruzalės, bet atskirtas Izraelio pastatytos sienos, atribojančios Vakarų Krantą nuo žydų valstybės.

Šįmet Kalėdas Betliejuje sutiks mažiau krikščionių iš Gazos Ruožo, nes Izraelis išdavė leidimus tik maždaug 200 iš 900 prašymus pateikusių žmonių, sakė Bažnyčios lyderių Šventojoje Žemėje patarėjas Wadie Abunassaras (Vadis Abunasaras).      

W. Abunassaras pažymėjo, kad Kalėdos tebėra vilties metas.

„Šventoji Žemė yra ne tik (Jėzaus) gimimo ir nukryžiavimo vieta. Ji yra ir prisikėlimo vieta“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.  

„Nepaisant visų iššūkių, sunkumų, skausmo ir problemų, su kuriais susiduriame, toliau tikime Dievu ir žmonėmis“, – kalbėjo W. Abunassaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vijole

vijole portretas
wau,zydai krikshcionims sventa-religine vieta uzblokavo[nuo saves] uzblokavo betonine siena. Na, oLietuvoje centre zydai laisvai gali svesti kazikokias chamukas,ir tureti platu iejima [be sienu!!] I ju religinius namus,,laisvai svencia ir meldziasi [antipodines religijos zmones]] tai ---gerai bet koks didelis skirtumas valstybes toleranciju kitoms religinems bendruomenems BE ---SIENU
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių