Quantcast

Į JAV šiaurės rytus atslinko sniego audra

Į Jungtinių Valstijų šiaurės rytus trečiadienį atkeliavo smarki sniego audra, šaliai fiksuojant koronavirusinės infekcijos atvejų prieaugio bei mirštamumo rekordus ir prieš kelias dienas pradėjus masinę skiepijimo nuo COVID-19 programą.

Jungtinėse Valstijose jau ilgiau kaip mėnesį stebimas staigus sergamumo COVID-19 didėjimas ir daugybė žmonių kasdien plūsta atlikti testų. 

Vėlyvą trečiadienio popietę snigo didžiulėje teritorijoje nuo Virdžinijos šiaurės iki Niujorko miesto šiaurinių pakraščių. Prognozuota, kad kai kuriuose rajonuose iki ketvirtadienio iškris iki 60 cm sniego.

Pandemija apsunkino pasiruošimą pūgai. Pareigūnams teko spręsti, ar uždaryti koronaviruso testavimo punktus, kaip valyti Niujorko gatves, kuriose kavinės ir restoranai yra įsirengę lauko terasas, iš naujo apibrėžti, kas yra vadinamosios snygio dienos, kai mokiniams dėl gausaus sniego leidžiama neiti į mokyklą, įtraukiant nuostatą, kad tomis dienomis mokomasi nuotoliniu būdu.

„Šiandien mūsų šūkis turėtų būti: „Jei ne viena, tai kita“, – sakė Naujojo Džersio valstijos gubernatorius Philas Murphy, pristatydamas gyventojams rekomendacijas, kaip elgtis per sniego audrą. Šįmet į jas buvo įtrauktas ir naujas punktas: dėvėti kaukę, jei einama pas kaimynus padėti kasti sniego.    

Visgi pareigūnai prognozavo, kad smarki audra neturėtų sutrikdyti vakcinos nuo koronaviruso paskirstymo. Pirmadienį šalyje buvo pradėti skiepyti su didžiausia rizika užsikrėsti susiduriantys sveikatos priežiūros darbuotojai. Būtent jiems ir slaugos namų gyventojams skirti pirmi 3 mln. vakcinos dozių.

JAV sveikatos apsaugos ir socialinio aprūpinimo sekretorius Alexas Azaras trečiadienį sakė, kad vyriausybė atidžiai seka vakcinos gabenimą ir kontroliuoja, kad darbuotojai būtų pasirengę ją priimti. Jis išreiškė įsitikinimą, kad vakciną transportuojančioms įmonėms pūga nesutrukdys.

Nacionalinė orų tarnyba nurodė, kad audra į teritorijas nuo Vidurio Atlanto regiono iki šiaurės rytinių rajonų atneš daugybę pavojingų meteorologinių reiškinių. Vidurio Atlanto valstijose prognozuojama lijundra ir plikledis, Niujorko mieste ir jo apylinkėse bei Naujosios Anglijos pietuose – smarkus snygis, Šiaurės Karolinos pakrantėje – potvyniai, smarkios liūtys ir viesulai.     

Virdžinijoje snygis, šlapdriba ir lijundra trečiadienio popietę paliko be elektros kelis tūkstančius namų ūkių ir įstaigų. Valstijos policija nurodė, kad iki 15 val. pareigūnai sulaukė pranešimų apie maždaug 200 eismo įvykių, įskaitant avariją 81-ojoje magistralėje, per kurią žuvo Šiaurės Karolinos gyventojas.   

Smarkiausias snygis prognozuotas Pensilvanijos centriniuose rajonuose. Meteorologai sakė, kad valstijos sostinėje Harisberge gali būti viršytas šešis dešimtmečius gyvavęs gruodžio snygio rekordas.

Policija pranešė, kad trečiadienio popietę svarbiame valstijos greitkelyje per avariją, kurioje dalyvavo dešimtys transporto priemonių, žuvo du žmonės. pareigūnai paragino žmones „likti namuose ir nekeliauti, jei tai nėra absoliučiai būtina“.  

Prognozuota, kad kai kuriose teritorijose nuo Vakarų Virdžinijos iki Meino gali iškristi iki 30 cm sniego. Kai kuriuose šių regionų tiek iškrito per visą ankstesnę žiemą. Niujorke pareigūnai ruošėsi smarkiausiai per trejus metus audrai. 

“Žiūrėkite į tai rimtai“, – įspėjo gyventojus Niujorko meras Billas de Blasio. 

Jis paskelbė, kad ketvirtadienis taip pat bus snieguota diena. Visos mokymo įstaigos bus uždarytos ir pamokos bei paskaitos vyks nuotoliniu būdu.  Niujorko vidurinės mokyklos jau kurį laiką yra perėjusios prie nuotolinio ugdymo.

“Žinau, visi užaugome džiaugdamiesi snygio dienomis, bet šie metai yra kitokie“, – parašė meras tviteryje.

Tuo tarpu Rod Ailandas priėmė sprendimą ketvirtadienį uždaryti valstybinius koronaviruso testavimo punktus.


Šiame straipsnyje: JAVsniego audraNiujorkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių