Quantcast

Į Angliją atvykstantiems paskiepytiems ES keliautojams netrukus nebereikės saviizoliuotis

Anglija netrukus atvers savo sienas visiškai nuo koronaviruso paskiepytiems JAV ir ES keliautojams ir nereikalaus po atvykimo jiems saviizoliuotis, skelbia šalies žiniasklaidos priemonės.

Šiuos planus, kurie paskatintų aviacijos ir turizmo sektorius, trečiadienį aptars ministrai, skelbė „The Guardian“ ir „The Times“. „The Guardian“ pridūrė, kad taip pat bus aptariama galimybė taikyti tokią tvarką ne tik Anglijoje, bet visoje Jungtinėje Karalystėje (JK).

Tikimasi, kad apie šiuos pokyčius bus paskelbta jau kitą savaitę, o dėl analogiškų taisyklių keliautojams iš už ES ir JAV ribų veikiausiai bus sprendžiama vėlesnę datą, pridūrė „The Times“.

Apie tai skelbiama, kai aviacijos bendrovės atkreipė dėmesį į vieno bandymo rezultatus, kurie parodė, kad JK gali saugiai taikyti saviizoliacijos išimtis paskiepytiems keliautojams iš JAV ir ES. Hitrou oro uostas, „British Airways“ ir „Virgin Atlantic“ nurodė, kad jų 10 dienų pilotų schema įrodė, jog galima efektyviai ir tiksliai patikrinti keliautojų skiepų statusą.

Apie 250 visiškai paskiepytų keliautojų iš pasirinktų skrydžių iš Niujorko, Los Andželo, Jamaikos ir Atėnų anksčiau šį mėnesį prieš įlipdami į lėktuvą parodė savo atitinkamų duomenų popierinę ar skaitmeninę versiją. Buvo sėkmingai patvirtinti 99 proc. keleivių dokumentai ir atmesti tik dviejų keleivių duomenys.

Kaip pranešama, šalies Transporto departamentas įsipareigojo iki sekmadienio peržiūrėti savo taisykles atvykstantiems keliautojams.

Nuo liepos 19 d. į JK iš vadinamosios geltonosios zonos šalių, kaip JAV, atvykstantys žmonės turi įrodyti, kad yra pasiskiepiję abiem vakcinos dozėmis, kad galėtų išvengti 10 dienų saviizoliacijos prievolės.

„British Airways“ vadovas Seanas Doyle'as teigė, kad bandymo rezultatai suteikia „vyriausybei reikalingus įrodymus“, kad ši galėtų leisti visiškai paskiepytiems keliautojams iš žemos rizikos šalių įvažiuoti į JK be saviizoliacijos.

Jo kolega iš „Virgin Atlantic“ Shai Weissas savo ruožtu įspėjo, kad tolesnis JK „pernelyg atsargus požiūris“ į tarptautines keliones pakenks ekonomikos atsigavimui po viruso sukeltos krizės ir iškels grėsmę pusei milijono darbo vietų.

Pasak jo, bandymo rezultatai parodo, kaip oro linijos galėtų užtikrinti sklandų taisyklių švelninimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių