Quantcast

Į Airiją atvykę keliautojai privalės laikytis 14 dienų karantino

  • Teksto dydis:

Keliautojai, nuo kitos savaitės atvykę į Airiją, privalės nurodyti adresą, kur jie 14 dienų laikysis karantino, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Simonas Harrisas (Saimonas Harisas).

Šia priemone siekiama užkirsti kelią koronaviruso plitimui šalyje.

Nuo ketvirtadienio iki mažiausiai birželio 18 dienos atvykstantys į Airiją keliautojai privalės užpildyti formą, nurodydami adresą, kuriame dvi savaites laikysis saviizoliacijos.

„Tai yra neeilinės priemonės, tačiau jos būtinos visuomenės sveikatos krizės metu“, – sakoma S. Harriso pranešime.

Jis pabrėžė, kad dokumentas, jau naudojamas neprivaloma tvarka atvykstantiems keltais ir per oro uostus, „užtikrins tikslesnį ir greitesnį kontaktų atsekimą“ po bet kurių patvirtintų užsikrėtimo atvejų.

„Ši forma bus naudojama siekiant palengvinti tolesnių patikrinimų sistemą, siekiant įsitikinti, kad žmonės, atvykstantys į šalį, apsistos ten, kur nurodė“, – pridūrė jis.

Informaciją privalės pateikti visų tautybių atstovai, įskaitant atvykėlius iš kaimyninės Didžiosios Britanijos, kuri atleido atvykstančius airius nuo panašių priemonių, kurios bus įvestos birželio 8 dieną.

Neužpildžius formos, gali grėsti iki 2 500 eurų dydžio bauda ir (arba) laisvės atėmimo bausmė iki šešių mėnesių.

Remiantis naujausiais Sveikatos apsaugos departamento duomenimis, Airijoje nuo koronaviruso iki šiol mirė 1 592 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Geras dalykas tik pavelavo dviem menesiais. Isileido kruva sporto gerbeju is Italijos balandzio pradzioje ar kovo pabaigoj, na ir is kitu saliu, ir du menesius kas norejo atvyke laikesi saviizoliacijos, o kas nenorejo nesilaike, nes nebuvo kontroles priemoniu jokiu. Ir apskritai stebint viska vietoje, truputi truksta organizaciniu igudziu Airijoje, bet is esmes yra ir nebolgu dalyku-apripirkimo valandos dedikuotos sinjorams, apsipirkimo valandos ir dienos dedikuotos sveikatos srities darbuotojams, judejimo nuo namu atstumo ribojimas kai tai liecia ne darbo reikalus, ne gydymo ir neapsipirkimo maisto prekemis. Didelis trukumas tai, kad nereikalaujama deveti apsauginiu kaukiu, netgi pradzioje buvo skleidziama informacija reikalaujanti to nedaryti, jei nesi uzsikretes koronavirusu, nes tai beprasmiska. Pamazu keiciasi situacija, rekomenduojama deveti kaukes viesajam transporte ir uzdarose patalpose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių