Quantcast

H. Clinton rėžė: po tokių žodžių V. Putinas palaiko D. Trumpą

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos (JAV) yra davusios„geležines garantijas“ NATO partneriams, jog jie bus ginami užpuolimo atveju, sako Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Taip Demokratų partijos kandidatė į JAV prezidento postą sureagavo į oponento, respublikonų kandidato rinkimuose žodžius, kad  JAV stotų į pagalbą Rusijos užpultoms Baltijos valstybėms tik tuomet, jei jos „įvykdė savo įsipareigojimus mums“.

„Dešimtmečius Jungtinės Valstijos yra suteikusios geležines garantijas NATO partneriams: mes stosime jų ginti, jei jie bus užpulti, lygiai taip, kaip jie atėjo ginti mūsų po Rugsėjo 11-osios“, - rašoma H. Clinton rinkimų štabo išplatintame pareiškime.

„Donaldo Trumpo buvo paklausta, ar jis laikytųsi šios įsipareigojimo. Jis atsakė: galbūt, galbūt ne“, - pabrėžiama demokratų kandidatės pranešime.

H. Clinton štabas replikuoja, kad po šių D. Trumpo žodžių, „teisinga manyti, kad Vladimiras Putinas palaiko Trumpo tapimą prezidentu“. Taip pat priduriama, kad šių žodžių „gėdytųsi“ ankstesnieji JAV prezidentai Ronaldas Reaganas (Reiganas) bei Harry Trumanas (Haris Trumanas).

„Respublikonai, demokratai ir nepriklausomieji, kurie padėjo kurti NATO, kaip sėkmingiausią karini aljansą istorijoje, visi prieitų tos pačios išvados: Donaldas Trumpas yra temperamentingai netinkamas ir blogai paruoštas vyriausiasis pajėgų vadas“, - nurodo H. Clinton atstovai.

Į D. Trumpo repliką sureagavo ir NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Sąjungininkų solidarumas yra esminė NATO vertybė. Tai yra gerai Europos saugumui, taip pat gerai ir JAV saugumui. Mes giname vieni kitus“, - portalui BuzzFeedNews sakė J. Stoltenbergas.

Duodamas interviu dienraščiui „The New York Times“ D. Trumpas į klausimą apie grėsmingus Rusijos veiksmus, keliančius nerimą NATO sąjungininkėms Baltijos šalims, atsakė, kad tuo atveju, jeigu Rusija jas užpultų, jis spręstų, ar reikia suteikti joms pagalbą, tik išnagrinėjęs, ar tos šalys „vykdė savo įsipareigojimus mūsų atžvilgiu“.

„Jeigu jos vykdė savo įsipareigojimus mums – tuomet atsakymas yra „Taip“, – pridūrė jis, duodamas interviu trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tas trumpas pastoviai nusišneka debilas totalus

Sita

Sita portretas
ragana prisidejusi prie to kas dabar vyksta, silpnaprociu daesh siautejimas, pabegeliau...prezidente tapus butu mirties nuosprendis USA

eina

eina portretas
tas trumpas po velniu tegul paauga
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių