Quantcast

Gyventojų apklausa: 70 proc. ukrainiečių V. Zelenskio darbą vertina teigiamai

Prezidento Volodymyro Zelenskio darbą teigiamai vertina 70 proc. ukrainiečių. Tuo tarpu Ministrų Kabineto ir Aukščiausiosios Rados reitingai sudaro atitinkamai 45 ir 44 proc., rodo naujausios apklausos rezultatai.

„Prezidento Volodymyro Zelenskio darbą teigiamai vertina 70 proc. respondentų (neigiamai – 9 proc.), naujos sudėties Ministrų Kabinetą – atitinkamai 45 ir 8 proc., o išrinktąją Aukščiausiąją Radą – atitinkamai 44 ir 10 proc.“, – sakoma apklausos išvadose.

Razumkovo centro atliktos sociologinės apklausos rezultatai rodo, kad iš institucijų ukrainiečiai labiausiai pasitiki Prezidentūra (79 proc. apklaustųjų), Ukrainos kariuomene (70 proc.), taip pat šalies Cerkve (63 proc.) ir pasieniečiais (63 proc.), skelbia „Ukrinform“.

Vyriausybe ir Rada pasitikėjimą išreiškė 57 proc. respondentų, Ukrainos žiniasklaida – 56 proc., o policija – 51 proc.

Ukrainiečiai labiausiai nepasitiki Rusijos žiniasklaida (80 proc. respondentų), teismų sistema (72 proc.), komerciniais bankais (65 proc.) ir politinėmis partijomis (63 proc.).

Ukrainos gyventojai taip pat nepasitiki prokuratūra (61 proc.), valstybės tarnautojais (55 proc.), profesinėmis sąjungomis (49 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių