Quantcast

Gydytoja: kalinamas buvęs Sakartvelo prezidentas gali mirti

Kalinamas buvęs Sakartvelo prezidentas Michailas Saakašvilis neteko labai daug svorio ir dėl to gali mirti, penktadienį sakė jo gydytoja ir advokatas, augant tarptautiniam susirūpinimui dėl jo galbūt patiriamo blogo elgesio.

55 metų provakarietiškas reformuotojas pernai buvo perkeltas iš kalėjimo į ligoninę po to, kai 50 dienų atsisakė maisto, protestuodamas prieš savo įkalinimą, kuris, pasak teisių gynimo grupių, yra politiškai motyvuotas.

Nuo 2021-ųjų spalio, kai M. Saakašvilis buvo įkalintas, jo „svoris nukrito iki 68 kg nuo 115 kg“, naujienų agentūrai AFP sakė jo advokatas Dito Sadzaglišvilis.

„Tai gyvybei pavojingas svorio netekimas“, – pridūrė jis.

Gydytoja Mariam Džiškariani, kuri asmeniškai apžiūrėjo M. Saakašvilį, AFP sakė, kad jam pasireiškia kacheksija – raumenų masės mažėjimas, susijęs su padidėjusia mirties tikimybe.

„Be tinkamos pagrindinės ligos diagnostikos ir adekvačios medicininės priežiūros jis gali mirti“, – sakė ji.

Teisingumo ministras Ratis Bregadzė tvirtino, kad M. Saakašviliui teikiama reikiama priežiūra, o jo teisės ginamos.

„Žmogus kenkia sau“ atsisakydamas tinkamai maitintis, teigė ministras ir apkaltino buvusį lyderį turint „paprastą tikslą išeiti į laisvę“.

„Ciniškas melas“

D. Sadzaglišvilis pasmerkė ministro „cinišką melą“.

„M. Saakašvilis neatsisako maisto, jis negali valgyti“, – sakė advokatas.

M. Saakašvilis neatsisako maisto, jis negali valgyti.

Ketvirtadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Sakartvelą „lėtai žudant“ M. Saakašvilį.

„Raginu pasaulį padėti išgelbėti Michailo gyvybę ir užkirsti kelią jo egzekucijai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis.

M. Saakašvilis Sakartvelo paso neteko 2018-aisiais įgijęs Ukrainos, kur tuo metu gyveno, pilietybę.

V. Zelenskis, kuris 2020-aisiais paskyrė M. Saakašvilį vadovauti vienai Ukrainos vyriausybinei agentūrai ir vykdyti reformas, reikalauja perkelti jį į ligoninę Ukrainoje arba Vakaruose.

„Opozicijos lyderio nukankinimas yra nepriimtinas šaliai, norinčiai įstoti į Europos Sąjungą“, – ketvirtadienį vakare tviteryje parašė Moldovos prezidentė Maia Sandu (Maja Sandu).

M. Saakašvilis, pagrindinės Sakartvelo opozicinės jėgos įkūrėjas, 2004–2013 metais stovėjęs prie šios mažos Kaukazo valstybės vairo, 2018-aisiais buvo nuteistas už akių dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, jam skirta šešerių metų įkalinimo bausmė.

Jis buvo įkalintas 2021 metų spalį, praėjus kelioms dienoms po to, kai slapta grįžo iš tremties Ukrainoje.

Europos Taryba ragina jį paleisti, o „Amnesty International“ 2021 metais elgesį su juo pavadino „aiškiu politiniu kerštu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
NEŽINAI PRIE KO NASRALNAS IR ZELEBOBAS TA PATI ŠAIKA IŠGAMU TEISINGAI ANONIMAS PARAŠĖ OTU BUKAS GAIDELI ŠVIESKIS DAUGIAU O TAI DEBILU IR MIRSI

onute

onute portretas
MAN TAI JIS DABAR KAIPTIK I VYRA PANAŠUS BUVO STORAS MEITELYS KALEIME NARKOTIKU NEDUODA O LOMKĖS PRAEIS

Anonimui

Anonimui portretas
O tavęs giltyne neims amžinas ane prie ko čia Navalnas Zelenskis būdas tu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių