Quantcast

A. Guterresas įspėja: konfliktų apimtose šalyse – blogiausia dar ateity

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas penktadienį dar kartą pakartojo raginimą skelbti visuotines paliaubas, ragindamas visas konfliktų šalis sudėti ginklus ir leisti karo nuniokotoms valstybėms kovoti su koronaviruso pandemija.

„Blogiausia dar ateity“, – teigė A. Guterresas, omenyje turėdamas kovų nuniokotas šalis, kaip Sirija, Libija ir Jemenas.

„COVID-19 audra dabar ateina į visus šiuos konfliktų teatrus“, – pabrėžė JT vadovas.

Pasak A. Guterreso, po pirminio jo paragino kovo 23 d. būta tam tikros pažangos, bet kovos tebesiautėja daugelyje pasaulio šalių, o tai trukdo pareigūnams įgyvendinti kovos su koronavirusu planus.

„Reikalas yra skubus. Virusas parodė, kaip greitai jis gali kirsti sienas, nuniokoti šalis ir apversti gyvenimus aukštyn kojomis“, – per spaudos konferenciją teigė A. Guterresas.

Generalinio sekretoriaus teigimu, daugelyje valstybių konfliktų šalys, įskaitant Kamerūną, Centrinę Afrikos Respubliką (CAR), Kolumbiją, Libiją, Mianmarą, Filipinus, Pietų Sudaną, Siriją, Ukrainą ir Jemeną, pareiškė paramą jo raginimui. „Tačiau yra didžiulis atstumas tarp pareiškimų ir veiksmų (…)“, – teigė jis.

A. Guterresas, be to, išreiškė dėkingumą už daugelio išsakytą paramą ankstesniam jo raginimui, bet pridūrė, kad „reikia konkretesnių darbų“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronx

Bronx portretas
Gera šūdą čia ūžnešė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių