Quantcast

Gruzijoje — daugiatūkstantinis mitingas

Skandalų krečiamoje Gruzijoje gali kilti nauja revoliucija. Opozicija šalies sostinėje vakar surengė dešimtūkstantinį mitingą protestuodama prieš šalies prezidento Michailo Saakašvilio valdymą.

Skandalų krečiamoje Gruzijoje gali kilti nauja revoliucija. Opozicija šalies sostinėje vakar surengė dešimtūkstantinį mitingą protestuodama prieš šalies prezidento Michailo Saakašvilio valdymą.

Įvairių šaltinių duomenimis, mitinge dalyvavo iki 40 tūkst. žmonių.

Mitinguotojai būriavosi priešais parlamentą Rustavelio prospekte, kur stovėjo kelios policijos mašinos bei autobusai, budėjo apie 50 policininkų.

Protestuotojai kaltino prezidentą nesugebėjimu kontroliuoti infliaciją, korupcijos įsigalėjimu ir polinkiu į diktatūrą.

Prezidentas vakar lankėsi Kachetijos provincijoje, kur susitiko su Vakarų politikais, tarp jų JAV valstybės sekretorės pavaduotoju Danieliu Friedu, atvykusiu dalyvauti Gruzijoje vykstančioje konferencijoje.

Opozicija nepatenkinta ankstesniu prezidentui lojalaus parlamento sprendimu nukelti eilinius parlamento rinkimus į kitų metų rudenį, kad būtų galima juos surengti kartu su prezidento rinkimais. M.Saakašvilio oponentai reikalauja jų jau balandį.

Rusų naujienų agentūros skelbia, kad naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį buvęs Gruzijos gynybos ministras Iraklijus Okruašvilis, lydimas milicijos darbuotojų, buvo priverstinai įsodintas į lėktuvą ir išskraidintas į Prancūziją. Rugsėjo pabaigoje jis viešai apkaltino šalies vadovą korupcija ir žmogžudysčių organizavimu, tačiau vėliau šiuos savo žodžius atsiėmė. Pasak I.Okruašvilio advokatės Ekos Beselijos, jos ginamasis planavo dalyvauti vakar vykusiame mitinge, tačiau likus porai dienų iki renginio, jai paskambino ir pranešė, kad yra prievarta įsodintas į lėktuvą.

 „Reuters“, BBC, „Interfax“ inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mnb

mnb portretas
pacios graziausios tai tos is abieju krastu antros.

Vilma

Vilma portretas
KAS CENTRE TAS LAIMETOJAS

AS

AS portretas
ta juoduke, antra is desines atrodo, tarytum, nescia.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių