Quantcast

Griežtas įvertinimas: Brazilijos prezidentas pažeidžia pamatines žmogaus teises

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras pažeidžia pamatines žmogaus teises ir kelia grėsmę šalies demokratijai, trečiadienį perspėjo tarptautinė nevyriausybinė organizacija „Human Rights Watch“ (HRW), išleidusi griežtą šio kraštutinės dešinės lyderio įvertinimą.

HRW vadovas Kennethas Rothas apkaltino J. Bolsonarą, kad šis uždegė žalią šviesą policijai be pagrindo pasitelkti mirtiną jėgą. K. Rothas teigė, jog J. Bolsonaras trukdo kovoti su kankinimais.

Brazilijos prezidentas taip pat buvo apkaltintas aplinkosaugos aktyvistų užsipuolimu, neteisėto miškų kirtimo Amazonėje skatinimu. Per pastaruosius mėnesius Amazonės regione įsiplieskus didžiuliams miškų gaisrams, žmonės visame pasaulyje buvo pasipiktinę J. Bolsonaro neveiksnumu šiuo klausimu.

Matome, kad prezidentas J. Bolsonaras savo retorika ir politiniais sprendimais kėsinasi į pamatines žmogaus teises.

„Matome, kad prezidentas J. Bolsonaras savo retorika ir politiniais sprendimais kėsinasi į pamatines žmogaus teises“, – San Paule AFP reporteriams teigė K. Rothas.

K. Roth’as komentarus išsakė po Brazilijoje pirmą kartą rengto HRW valdybos posėdžio. Jis suorganizuotas siekiant „parodyti susirūpinimą“ ir brazilams padėti kovoje „prieš žmogaus teises nukreiptą politiką“. Pirmo apsilankymo Brazilijoje metu HRW valdybos nariai susitiko su Kongreso vadovu ir užsienio reikalų ministru Ernestu Araujo. Tačiau nei J. Bolsonaras, nei jo vyriausybės nariai nepriėmė HRW kvietimo susitikti akis į akį.

J. Bolsonaras griežtai pliekia savo oponentus ir kritikus Brazilijoje ir už jos ribų, neretai pasitelkdamas vulgarius žodžius, siekdamas juos įžeisti.

Rugsėjo pradžioje Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių komiteto pirmininkė Michelle Bachelet išreiškė susirūpinimą dėl „demokratinės erdvės Brazilijoje susiaurėjimo“.

K. Rothas perspėjo, kad Brazilijos demokratijai, nors ir stipriai, gresia politinis mūšis dėl šalies „sielos“. Neaišku, kokia bus šio mūšio baigtis, sakė K. Rothas, pabrėžęs, jog Brazilija yra „kelyje į renkamąją diktatūrą“.

„Vien faktas, kad buvo išrinktas, prezidento nepakelia aukščiau teisės principų“, – sakė K. Rothas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidas

Vidas portretas
jeigu tikesi viska kas rasoma spaudoj,pasidarysi nuogu pajacu.Taigi visur propoganda.Visi trolina ivykius kaip nori.

wwww

wwww portretas
Tam prezidentui pritaikyti kankinimo priemones,kokias jis leidzia - tegul isbando ant savo kailio.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių