Quantcast

Grėsmingas rekordas: praėjęs rugsėjis – šilčiausias nuo 1880 metų

Praėjęs mėnuo, anot JAV Nacionalinės vandenynų ir atmosferos tyrimų administracijos (NOAA), buvo šilčiausias rugsėjis pasaulyje nuo orų stebėjimų pradžios 1880-aisiais – kartu su 2015-ųjų rugsėju.

Abiejų mėnesių vidutinė sausumos ir vandenynų paviršiaus temperatūra siekė 15,95 laipsnio ir buvo 0,95 laipsnio Celsijaus aukštesnė už XX amžiaus vidurkį, kuris buvo 15 laipsnių, pranešė NOAA. Šiaurės pusrutulyje temperatūra rugsėjį buvo net 1,24 laipsnio aukštesnė už vidurkį – tai pats šilčiausias rugsėjis nuo orų fiksavimo pradžios.

Ypač šilta, NOAA duomenimis, be kita ko, buvo Aliaskoje, Kanados Vakaruose, JAV pietuose bei Ramiojo vandenyno šiaurinėje dalyje.

Dešimt šilčiausių rugsėjų, anot NOAA, registruota nuo 2005 metų. Praėję penki buvo šilčiausi nuo matavimų pradžios 1880 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

inž. Romualdas Zubinas

 inž. Romualdas  Zubinas portretas
NESISTEBĖKITE!? GAMTOJE VISKAS VYKSTA DĖSNINGAI IR LAIKU! Reikia tiktai stebėtis mūsų laikų mokslininkais, kurie iki šiol dar nepažino ir nesistengia pažinti - kas? ir kodėl? vyksta ir vyks? GAMTOJE! O juk TREČIOJO IR KETVIRTOJO ŽEMĖS AŠIES FIZINIŲ JUDĖJIMŲ ATRADĖJAS KAUNIETIS ROMUALDAS ZUBINAS JAU YRA parašęs ir ŠIA TEMA išleidęs ŠEŠIŲ knygų seriją - "PER PRAEITĮ Į ATEITĮ! IMKITE IR SKAITYKITE!!!! mano kontaktai rzubinas@gmail.com
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių