Quantcast

Graikijos valstybės tarnautojai surengė 24 valandų streiką

Graikijos valstybės tarnautojai surengė 24 valandų streiką, kuris turėtų sutrikdyti viešąjį transportą bei paslaugas, ir skelbia įvairius reikalavimus, įskaitant reikalavimą užtikrinti geresnę apsaugą nuo koronaviruso darbo vietose.

Per ketvirtadienio streiką į salas neplaukioja keltai, sustojo Atėnų metropoliteno traukiniai ir tramvajai, tačiau važinėja autobusai ir buvo sugrąžinti skrydžiai, kurie anksčiau buvo atšaukti ar perkelti. Skrydžių kontrolieriai atšaukė savo streiką teismui paskelbus, kad jų dalyvavimas būtų nelegalus.

Graikų žurnalistai dalyvauja su dviejų valandų streiku nuo 11 iki 13 valandos. Šiuo laiku nebus jokių naujienų transliacijų.

Valstybės tarnautojų profesinės sąjungos streiką surengė dėl virtinės reikalavimų. Be kitų dalykų, jos reikalauja stiprinti apsaugos nuo koronaviruso priemones darbo vietose ir mokyklose, masiškai samdyti žmones viešojo transporto ir sveikatos apsaugos sektoriuose, didinti tarnautojų algas.

Viešojo transporto darbuotojai taip pat ragina leisti jiems darytis testus dėl COVID-19 jų kompanijų sąskaita.

Graikijoje pastaruoju metu fiksuojama daugiau užsikrėtimo koronavirusu ir mirčių nuo COVID-19 atvejų, dėl to didėja apkrova šalies sveikatos apsaugos sistemai.

Nors vyriausybė nuo pandemijos pradžios masiškai samdė medicinos darbuotojus, o nuo 2019 metų vidurio daugiau kaip dvigubai padidino lovų intensyviosios slaugos skyriuose skaičių, daug intensyviosios slaugos skyrių, ypač Graikijos šiaurėje, kur ligos atvejų registruojama daugiausiai, jau pasiekė ar beveik pasiekė galimybių ribą.

Sveikatos apsaugos pareigūnai šiauriniame Salonikų mieste pasitelkė dvi privačias klinikas ir jų darbuotojus COVID-19 pacientams gydyti.

11 mln. gyventojų turinčioje Graikijoje iš viso jau nustatyta per 97 tūkst. užsikrėtimo atvejų, mirė daugiau kaip 1,9 tūkst. žmonių. Intensyviosios slaugos skyriuose beveik 600 žmonių yra intubuoti, rodo trečiadienį vakare paskelbti skaičiai.


Šiame straipsnyje: Graikijatarnautojaistreikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
globalistu isprovokuotas taip kenkiant visuomenei.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių