Quantcast

Graikijos premjeras: A. Merkel per daug reikalavo iš graikų

Graikijos ministras pirmininkas Kyriakosas Mitsotakis prieštaringai įvertino Vokietijos kanclerės Angelos Merkel kadenciją. A. Mekel supranta, kad per sunkią Graikijos finansų krizę per daug reikalavo iš graikų, pareiškė jis penktadienį valstybinei Graikijos televizijai.

Tačiau ji kartu esą buvo ta, kuri, nepaisydama savo tuometinių ministrų siūlymų, kritišku momentu išlaikė Graikiją euro zonoje.

„Griežta taupymo politika (Graikijos finansų krizės metais) gerokai viršijo tai, ką galėjo pakelti graikų visuomenė“, - kalbėjo K. Mitsotakis.

A. Merkel spalio 28-29 dienomis lankysis Graikijoje. „Tada turėsime galimybę apie tai pakalbėti“, - pridūrė premjeras. Kartu jis gyrė A. Merkel gebėjimą rasti kompromisus. „Aš ją labai gerbiu“, - sakė K. Mitsotakis.

Sunki finansų krizė Graikijoje prasidėjo 2010 metais ir truko apie aštuonerius metus. Graikams tuo metu teko iškęsti skausmingas taupymo priemones. Nuo 2018-ųjų šalis vėl grįžo į įprastą gyvenimą. Nedarbas čia šiuo metu siekia apie 13,9 proc. Krizės apogėjuje darbo neturėjo daugiau kaip 27 proc. graikų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

si

si portretas
bobule buvo DV stasy zvalgybos /kgb filjalas/ sovietmeciu ir tuomet putinas ten dirbo tai si /draugyste/ ir parodo kaip ji naudojosi savo veikla kurios metu ir prasidejo visos invazijos teroristu is turkijos ir kt musulmonisku krastu ir tai dare ir daro si bobule itakodama u spec t socfasistyniu siekiu kartu su visom marionetem======
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių