Quantcast

Graikija užtrenks duris migrantams, neturintiems teisės į prieglobstį

Graikija penktadienį paskelbė dislokuojanti daugiau sienos apsaugos pareigūnų, siekiant „užtrenkti duris“ migrantams, neturintiems teisės pasilikti šalyje, informuoja agentūra „Reuters“.

Tai dar vienas ženklas, rodantis griežtėjančią Graikijos poziciją prieglobsčio prašytojų atžvilgiu, šaliai susiduriant su didėjančiu imigrantų antplūdžiu.

Ministras pirmininkas Kyriakos Mitsotakis parlamente sakė, kad pritarė tam, jog būtų pasamdyta 400 sienos apsaugos pareigūnų Graikijos sausumos sienai su Turkija saugoti ir dar 800 pareigūnų šalies saloms.

„Graikijoje laukiami tik tie, kuriuos pasirenkame. Tie, kurie nelaukiami, bus grąžinti. Mes ilgam užtrenksime duris neteisėtiems žmonių kontrabandininkams, tiems, kurie nori atvykti į šalį, nors neturi teisės į prieglobstį“, – sakė K. Mitsotakis.

Trečiadienį Graikijos vyriausybė, be kita ko, paskelbė apie planus uždaryti perpildytas pabėgėlių stovyklas savo salose ir pakeisti jas griežtesniais uždarais centrais.

Graikija tapo migrantams pagrindiniais vartais į Europos Sąjungą (ES). Šalis susiduria su dideliu migrantų ir pabėgėlių antplūdžiu iš kaimyninės Turkijos. Perpildytose stovyklose Graikijai priklausančiose salose šiuo metu apsistoję daugiau kaip 37 tūkst. žmonių, o tai gerokai daugiau, nei juose gali tilpti iš tiesų. Vyriausybė nori iki šių metų pabaigos perkelti į žemyninę šalies dalį iki 20 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savas

Savas  portretas
Nuo pradziu taip reikejo padaryti

...

... portretas
Taip, ne biznis jiems iš tų kurie paskui vis vien į ES nebūna įleidžiami.

Anonimas

Anonimas portretas
Senai laikas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių